6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'a 2. havaalanı müjdesi

Van'da turizmcilerin, 1 Haziran'da Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından onarıma alınacak olan Van Ferit Melen Havaalanı pisti için çalışmaların 1 Temmuz'da yapılmasını teklif ettiği toplantıda VATSO Başkanı Kandaşoğlu, ilde ikinci bir havalanı yapılacağı müjdesi verdi.
DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan, Van Ferit Melen Havalanı'nın, onarıma alınması nedeniyle 3 ay boyunca uçak trafiğine kapatılacak olması, ilde turizmcileri tedirgin ediyor. Turizm sezonunun başlaması sebebiyle büyük sıkıntı yaşanmasından kaygılanan turizmciler, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, DHMİ Van Meydan Müdürü Metin Keskinöz, Van Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Murat Yörükoğlu, otel işletmecileri ve THY bilet şatışı yapan firma yetkilileri bugün VATSO Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Van Gölü'nün sularının yükselmesiyle birlikte pist zemininde meydana gelen tahribat sonucu onarımın kaçınılmaz olduğunu belirten VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, turizm sezonunun başlamasından dolayı yerli ve yabancı turistlerin Van'a gelişlerini engellememesi için bir tarih belirlenmesi amacıyla toplandıklarını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ Genel Müdürlüğü, Van Valisi Hikmet Tan ve diğer yetkililerle görüşme yaptığını kaydeden Kandaşoğlu, onarıma başlanmasından sonra Van Belediyesi, Erciş Belediyesi'nin de araç takviyesinde bulunacağını belirtti. 57. Hükümet zamanında Van-Erciş karayolu üzerinde YYÜ Kampus alanının karşısındaki araziye yap-işlet devret modeli ile ikinci bir uluslararası havaalanı yapılması için anlaşma sağlandığını ancak kararın geçici olarak dondurulduğunu dile getiren Kandaşoğlu, eski Trabzonspor Başkanı olan müteahhit Sadri Şener'in Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı görüşmenin ardından en kısa sürede Van'a gelerek inşaata başlayacağı müjdesini verdi.
Van Turizm Geliştirme Dernek Başkanı Murat Türkoğlu, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun yaptığı girişimleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yerli ve yabancı turist rezervasyonlarının Mayıs-Haziran, Eylül ve Ekim aylarında yapıldığını bu amaçla Ferit Melen Havaalanı pist onarımının Temmuz ayında yapılmasını istedi. Toplantıya katılan diğer turizmcilerin de destek vermesiyle alınan kararın VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından ilgili kurumlara gönderileceği bildirildi. Bu arada toplantıya katılan Van DHMİ Meydan Müdürü Metin Keskinöz, pistin zamanında onarılması için de gece ekiplerin çalışması için gerekirse seyyar ışıklandırma ve güvenlik tedbirleri almak için destek verecekleri sözünü verdi.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 19:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?