6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'a 5 yıldızlı otel

VAN 5 YILDIZLI OTELİNE KAVUŞUYOR

Van Valisi Münir Karaloğlu, yapılacak olan ve kentin ilk 5 yıldızlı otelinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu, Van-Edremit karayolu üzerinde bulunan ve yapımına başlanan otel inşaatında incelemede bulunarak, otelin sahibi olan iş adamı Kurtuluş Akay'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Otelin 3 boyutlu resmini ve projesini inceleyen Vali Karaloğlu, hizmete girdiğinde burasının Van'ın ilk 5 yıldızlı olacağını, kendileri de bu bakımdan heyecanlandıklarını söyledi. Vali Karaloğlu, Van'da bir tane 5 yıldızlı otelin olması talepleri karşılayamayacağını ve yeni otellerin açılmasını beklediklerini belirtti. Vanlı bir iş adamının öncelikli olarak kendi ilinde 5 yıldızlı bir oteli yapmaya karar vermiş olması Van Valisi olarak kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden Vali Karaloğlu, "Van'da böyle bir otele ihtiyaç vardı. Bunu birilerinin görüp yatırıma dönüştürmesi gerekiyordu. Bunu gördüğü içinde Kurtuluş Akay Beye teşekkür ediyorum. Bu kentin daha çok 5 yıldızlı otellere ihtiyacı var. Bakın 12 Eylül ile ilgili uluslararası talepler gelmeye başladı. İnşallah bu kentin turizmi çok iyi yerlere gelecek. Bizim hedefimiz o. Ama gelebilmesi için de nitelikli müesseselere ihtilacımız var. Bunlar kendiliğinden olmaz. Kimse artık gelip öyle niteliksiz yerlerde kalmak istemiyor. Biz hem yatağımızın hem restoranınızın hem de eğlencemizin niteliğini artıracağız. Kurtuluş Akay'ı da tebrik ediyorum. Bugünde bir moral olsun diye kendisini ziyaret ettim. İnşallah bittiği zaman kentimiz iyi bir müessese kazınmış olacak. Kaliteli müesseseler sonuç olarak ta kentin kalitesini artıracaktır. Bu yatırım özel sektör yatırımı gözükse de biz bunları kamununmuş gibi önemsiyoruz. İnşallah hedefledikleri süre olan 2011 yılının Mayıs ayında inşaatı biterde Van'ımızın ilk 5 yıldızlı otelini açmış oluruz" dedi.

12 Eylül 2010 Pazar günü Akdamar Kilisesi'nin bir günlüğüne ibadete açılmasının Van'a büyük katkı sağlayacağını da ifade eden Vali Karaloğlu, "Geçen yıl ile bu yıl arasındaki 3 aylık rakamlara baktığımızda yüzde 58 yerli ve yabancı turist artışı var. Yabancı turist sayısında ise yüzde 52 artış oldu. Bu demektir ki Van'ın yatak ihtiyacı devam edecek. Şimdi Eylül 2010'da şu an daha hiçbir ön görümüz yok. Ancak bir noktaya geldikten sonra bir çalışma yapacağız. Orda ciddi bir sıkıntı yaşayacağımız şu anda gözüküyor. Bütün kent hep birlikte el ele vererek bu problemi çözmeye çalışacağız. 12 Eylül için şu an rezervasyonlar başladı. Hatta bir şirket bize 200 kişilik yer ayırtın ibadet yapmak için. İlginçtir ki yatak istemiyorlar, kilisede ibadet yapmak için bizden yer istiyorlar. Yatacak yer buldular. Bunlar bizi sevindiriyor tabi ki. O hafta, o ay ne kadar insanı ağırlarsak o kadar iyi olacak" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kentin ilk 5 yıldızı otelini yaptıracak olan iş adamı Kurtuluş Akay da, Van Gölü kıyısında 8 bin 500 metrekarelik alan içerisinde 3 bin 500 metrekare alanda yapımına başlandığını söyledi. Akay, 6 katlı 80 yataklı yapılacak olan otelde, 4 ayrı toplantı salonu, havuz, Türk hamamı ve spor merkezinin yer alacağını söyledi. Otelin, 2011 yılının nisan ayında hizmete açılacağını bildiren Akay, 130 ila 150 kişinin istihdam edileceğini de sözlerine ekledi.

VAN 5 YILDIZLI OTELİNE KAVUŞUYOR
VAN 5 YILDIZLI OTELİNE KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:23:01
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 16:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?