3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'a akbil geliyor

Van Belediye Başkanlığı Trafik Şube Müdürü Yusuf Coşar, toplu taşıma araçlarında muavinlerin kalkacağını ifade ederek, akıllı kart ve akbil sistemi getireceklerini söyledi.

Van'da, ticari taksici esnafının sorun ve çözüm yollarının tartışıldığı bir toplantı düzenlendi. Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda gerçekleştirilen program Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım'ın başkanlığında yapıldı.

Van Belediyesi Trafik Şube Müdürü Yusuf Coşar ve Van Şoförler Odası Başkanı Faruk Alpaslan'ın da katıldığı toplantıda taksici esnafı tek tek söz alarak özel halk otobüslerinde muavinlerin bağırmaları, korsan taksicilerin piyasada çoğalması, köy ve şehir minibüslerinin kent dışına çıkarılmaları gibi sıkıntılarını dile getirdiler.
Ardından kısa bir konuşma yapan Van Belediye Başkanlığı Trafik Şube Müdürü Yusuf Coşar, bu sorunların hepsini birden çözmenin mümkün olmayacağını belirtti.

Bunun için zamana ve sabıra ihtiyaç olduğunu ifade eden Coşar, Van'da 50 tane ticari taksi esnafının bulunduğunu kaydetti. Bir çok taksi yazıhanesi arasında 10 metre, 20 metre gibi bir mesafenin bulunduğunu anlatan Coşar, "Böyle bir yerleşme Türkiye'nin hiçbir ilinde yoktur. Sizler 100 metre arayla birleşirseniz. Bir çok sorununuz ortadan kalkacaktır. Şuan Beşyol Taksi ile Halk Taksi'ye götürdüğümüz teklif sonucu onlar birleştiler ve tüm sıkıntıları çözülmüş vaziyette. Taksi yazıhanelerinin birleşmesiyle daha modern bir taşıma ve rahat bir hizmete kavuşacaksınız. Diğer sorunlarınızla da bir bir ilgileneceğiz. Örneğin muavinlerin bağırmaları, bu konuda üzerinde durduğumuz bir çalışma var ve bunu yakında hayata geçireceğiz. Bu da şu, toplu taşıma araçlarında artık muavinler olmayacak. Bunun için biz akıllı bilet ve akbil sistemini getireceğiz. Duraklara yeni düzenlemeler içerisinde olacak. Bu gibi aksaklıklar belli bir sisteme bağlandığı vakit sıkıntılarınız göreceksiniz yüzde 1'lere inecektir" dedi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan da aynı mevkide bulunan yazıhanelerin birleşmesinin taksiciler açısından daha iyi olacağını ifade ederek, bunun en başta minibüslerle olan rekabeti ortadan kaldıracağını belirtti. Korsan taksiciler konusunda da çalışmalarının aralıksız sürdüğünü anlatan Alpaslan, köy minibüslerinin de şehir merkezine girmeyeceklerini kaydetti. Bu konuda kuzey ve güney olmak üzere iki garaj yapma çalışması içerisinde olduklarını vurgulayan Alpaslan, yer sıkıntısının giderilmesiyle köy minibüslerinin burada toplatılacağını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı taksici esnafının sorularının cevaplanmasıyla devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soyutürk IP: 85.110.50.xxx Tarih : 28.10.2008 16:05:27

siz bu kafayla giderseniz hiç biri soruna çözüm bulamazsınız. bu nasıl bir memleket 5 yıldır hiç bir değişiklik yok. van belediyesi belediyecilik diye birkavramın farkında degil. örnek alacak o kadar belediyeler var ki.ulaşım sıkıntısını yıllardır yaşıyoruz.çok şükür ki bu yıl kurtulacagım bu memleketten inşallah da bir daha bu sıkıntılı yere gelmem. bide bunların kafalarına göre durak uydurması yok mu. her yerin nerdeyse 1 ve 2 si mevcut. 15 km yolu 30 dk da zor gidiyoz. in bin. üst üste.