3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'a bir yeni okul daha

Edremit ilçesinde yapılacak olan Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Edremit Lisesi'nin yanında düzenlenen törene, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran ve kamu kurum amirleri katıldı.

Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterileri ile karşılanan protokol üyeleri, folklor ekibine katılarak halay çektiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in son 5 yılda Van'a büyük hizmetler yaptığını belirterek, bu dönem içinde eğitime 280 milyon YTL kaynak aktarıldığını söyledi. Çakacak

"Şu gördüğümüz alan 2 yıl öncesine kadar boş bir araziydi ama şimdi bir eğitim, bir okullar kampüsüdür. Edremit Lisesi'yle, Fen Lisesi'yle, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'yle, daha sonra yapacağımız Güzel Sanatlar Lisesi'yle tam bir eğitim kampüsüne dönüşmüş olacak. İlimizde hızla gerçekleştirilen eğitim hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milli eğitim yatırımlarının kısa süre içerisinde bu kadar çok yatırımın ilimize kazandırılmasında önemli katkısı olan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik'e ilin valisi olarak ilimiz adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 16 derslikli Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi, 180 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonunun temeline Vali Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Dinçer, Türkmenoğlu, Orhan, ve Belediye Başkanı Yenigün'ün butona basmalarıyla ilk harç bırakıldı. Protokol üyeleri, tören sonrası temeli atılan Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi'nin hemen yanında bulunan Edremit Lisesi'nde incelemelerde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 19:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali erden IP: 78.187.45.xxx Tarih : 28.09.2008 11:59:47

Böyle güzel bir okulu, gelecegimize varettiginiz için minnettarız... Bi sorunumuz var ki, bildiginiz gibi okulumuzun ana sını malzemeleri bulunmamaktadır.Yetkililerin bu konu hakkında daha sıkı calışmalarını rica eder, şimdiden tesekkürlerimi sunarım...