7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'a çamur yağdı

VAN'DA ÇAMUR YAĞDI

Van'da, dün akşam saatlerinde rüzgarların taşıdığı toz bulutları yağmurla birleşince yere çamur olarak yağdı. Başta araçların camları ile evlerin pencereleri çamur rengi bir görüntüye büründü.

Dün akşam saatlerinde rüzgarların güneyde getirdiği toz ve kumlar yağışla birlikte yeryüzüne indi. Van'da, yağışla birlikte araçların çamurla kaplandı, evlerin pencereleri de bundan etkilendi. Sabah evlerinde çıkıp, araçlarına binmek isteyen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşırdı. Sürücüler araçlarını temizlemek için oto yıkayıcılarına koştu.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkililere, toz taşımını bugün için de bekledikleri kaydettiler. Akşam saatlerine kadar belli aralıklarla yağış beklediklerini de anlatan yetkililer, kurumun resmi internet sitesinde konu ile ilgili gerekli uyarıları da yaptıklarını söylediler. Yetkililer, Orta Akdeniz üzerinden gelen ve Van'ı etkileyen hava kütlesine bağlı olarak atmosferin üst seviyelerinde etkili olan rüzgar akışları sonucu toz partiküllerinin taşıdığını, daha sonra yağmurla birlikte yere indiği ve

bunun sonucunda da çamur şeklinde oluşumlar gözlendiğini ifade ettiler.

VAN'DA ÇAMUR YAĞDI
VAN'DA ÇAMUR YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:26:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 11:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?