3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'a fuarda büyük ilgi

Van Belediyesi'nin, kentin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması için Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı'nda açtığı stant büyük ilgi gördü. 

İzmir Fuar Alanı'nda düzenlenen fuarda, Belediye Kültür Müdürü Sinan Bağlı'nın koordinatörlüğünde Belediye Halk Oyunları Ekibi gösteriler yaparken, sinevizyon gösterileri ile de Van'ın tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı. Ozan Kazım Gülle, Van'ın halk türkülerinden örnekler vererek fuarda katılımcılara güzel anlar yaşatırken, Van'ın tanıtımına büyük katkısı olan Bak Hele Bak lakabıyla bilinen Yusuf Konak ise belediye standına gelen misafirlere bilmeceler sorup fıkralar anlattı. Yüzlerce insanın keyifle izlediği Yusuf Konak, fuara neşesi, esprileri ve bilmeceleri bilenlere verdiği hediyeleri ile adeta damga vurdu. 

Bu arada belediye standına gelen ziyaretçilere Van'ın dünyaca meşhur kahvaltısı ikram edilirken, Van kedisi de fuar alanına gelenlerin ilgi odağı oldu. Belediye öncülüğünde açılan standa bu yıl Van'dan da yoğun katılımcı gözlendi. Fuara bu yıl Urartu, Tamara ve Akdamar otelleri ile, Ayanıs Turizm, Old Tuşba Turizm, Kripso Turizm, Urartu Gümüşçülük ile Bak Hele Bak Yusuf Konak katıldı. 

Belediye Kültür Müdürü Sinan Bağlı, bu organizasyona Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün direktifleri doğrultusunda katıldıklarını belirterek "Belediyemizin büyük katkısı ile firmalar da kendilerini tanıtma ve yeni bağlantılar kurmak için uğraş veriyorlar. Van adına yaptığımız programlar büyük ilgi gördü. Van kahvaltımız, Van kedimiz ve folklor ekibimizle tüm ziyaretçilerin beğenisini topladık dedi. Geçen yıllarla oranla bu yıl çok güzel etkinlikler yapılan fuarın Van'ın turizmine katkısının büyük olacağını düşünüyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?