5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'a Hollandalı gelin

HOLLANDA'DAN VAN'A GELİN

Jannifer Sandig isimli Hollandalı bayan, Van Müftülüğü'nde düzenlenen tören ile kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu.

Hollanda'dan tatil için Bordum'a gelen Jannifer Sandig, burada Vedat Dengiz isimli Vanlı bir genç ile tanıştı. Daha sonra arkadaş olan ve bir buçuk yıllık ilişkilerini evliliğe dönüştürmeye hazırlanan çift, düğün için Van'a geldi. Önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek düğün ile dünya evine girmeyi planlayan çift, öncesinde Van Müftülüğü'ne gelerek Jannifer Sandig'in Müslüman olması için başvuruda bulundu.

Başvuru sonrasında bugün düzenlenen törende din görevlileri huzurunda kelime-i şahadet getiren Jannifer Sandig, Gülsüm ismini aldı. Müslüman olan Jannifer Sandig'e İslam'ın şartları ve farzları konusunda bilgiler veren Müftü Vekili Cüneyt Kulaz, eşi Vedat Dengiz'e de tavsiyelerde bulundu. Vedat Dengiz'den eşine sahip çıkmasını isteyen Kulaz, Jannifer Sandig'e Kuran'ı Kerim hediye etti.

Müftülükteki törenin ardından bir açıklama yapan Jannifer Sandig, Hollanda'da da birçok Müslüman'ın bulunduğunu belirterek "Oradaki Müslüman arkadaşlarımdan İslam hakkında bazı şeyler duymuştum. Vedat ile de tanışınca bazı dini kitaplar okudum ve Müslümanlığı seçtim. Hollanda'da öğretmenlik yapıyorum. Buradaki düğün töreninin ardından Hollanda'ya dönmeyi planlıyoruz" dedi.

HOLLANDA'DAN VAN'A GELİN
HOLLANDA'DAN VAN'A GELİN
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:20:05
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 14:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?