6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'a ikinci 5 yıldızlı otel

VAN, İKİNCİ 5 YILDIZLI OTELİNE KAVUŞUYOR

Vanlı işadamı Kurtuluş Akay'ın yaptıracağı 5 yıldızlı otelin ardından Global Yatırım Holding de Van'a 5 yıldızlı otel yapma kararı aldı. Van Valisi Münir Karaloğlu, Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'ı tebrik etti.

Yaklaşık 2 yıl önce alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel yapmak için Van Belediyesi'ne ait garajı satın alan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, beraberindeki 5 kişilik heyetle birlikte Van'a gelerek Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Zahir Kandaşoğlu'nun da hazır bulunduğu görüşme sırasında Kutman, 2 yıl önce parasını da ödedikleri Van Belediye Garajı'nın kendilerine bir an önce teslim edilmesi için Vali Karaloğlu'ndandestek istedi. Kutman, ayrıca, yapacakları yatırımlarla ilgili de Vali Karaloğlu'na bilgi aktardı.

AVM VE OTELDE 2 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Dünyanın ünlü markalarının da yer alacağı AVM ile birlikte 5 yıldızlı bir oteli de yapmayı düşündüklerini anlatan Kutman, yatırımın tamamlanmasının ardından 2 bin kişinin çalışacağını belirtti. Kutman, "2 yıl önce Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun uzun süren iknası sonucu burada yatırım yapmaya karar verdik. O zaman da rekor bir fiyatla, Van Belediyesi'ne ait arsayı almıştık. Ancak 2 yıldır hiçbir yatırım yapamadık. Ünlü marka firmalarının, Van'da ürün satmak için bizlerden talepleri var.

Otelin ihalesi nisan ayı sonunda tamamlanacak. Ne yapıp edip mayıs ayı içinde o araziye girip inşaatı başlatmamız gerekiyor. İnşaat mevsiminde en azından kaba bölümünün bitirilip, kış aylarında bina içinde çalışmaya devam etmemiz lazım. Bu konuda sizlerden destek ve yardım bekliyoruz." dedi.

Vali Münir Karaloğlu da, Van'a yatırım yapacak müteşebbislere kapılarının açık olduğunu belirterek, Global Holding'in işlemleri için de kendilerine her konuda destek olacaklarını belirtti. Global'in Van da 5 yıldızlı otel yapma kararının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Karaloğlu: "İran'dan Van'a gelen turist potansiyelini bir türlü insanlara anlatamıyoruz. Bunu anlatabilirsek talep patlaması olur. Sadece Nevruz haftasında Van'a 18 bin İranlı turist geldi. Çünkü İranlılar Nevruzu 15 gün kutluyor. Nevruz

Bayramını Vanlılar olarak değerlendirmemiz lazım. İranlılar buraya eğlenmeye ve alışverişe geliyorlar. Global Holding'in de yatırım yapmasını önemli buluyoruz." dedi. Belediye Garajı'nın devredilmemesinin, kentin ve vatandaşın zararına olduğuna vurgu yapan Karaloğlu: "Bu, telafisi imkansız bir zarardır. Bu yerin teslim edilmesi doğru olur kanaatindeyim" dedi.

Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'a, yatırım yapması için, Van'ın yer altı zenginliğinden ve var olan potansiyellerden de bahseden Karaloğlu, elektrik santrali kurmaları için de tavsiyelerde bulundu. Van'ın güvenli bir şehir olduğunu anımsatan Karaloğlu, daha sonra şunları söyledi: "Hidroelektrik santrali kurmak için mutlaka bu bölgeye yatırım yapmalısınız. Buralarda ormanlık alan yok. Dağ, taş toprak ve kaya. Bahçesaray ve Çatak bölgesinde çok verimli su kaynakları var. DSİ bu bölgede

şu an 1200 Megawatlık bir güç olduğunu söylüyor. Şu anda Muradiye'de 42 Megawatlık bir hidro elektrik santrali yapılıyor. Burada termik santral de olabilir. Çünkü bu bölgede kömür de var. Van, aynı zamanda madencilik bakımından da son derece bakir bir alan. Terör dolayısıyla son 30 yıldır kimse bu bölgeye kazma dahi vurmamış. 30 yıl önceki teknoloji ile ne yapılabildiyse yapılmış" dedi.

Van'ın Muradiye ilçesinde Osmanlı döneminde ve Rusların Van'ı işgal ettiği dönemlerde petrol çıkarıldığını anımsatan Karaloğlu: "İlginçtir, burada petrol de var. 1886'dan, 1948 yılına kadar Muradiye'de petrol çıkarılıyormuş. Ruslar işgal döneminde 3 yıl Muradiye'de kalarak, çıkardıkları ham petrolü Tiflis'e gönderiyorlarmış. Ham petrol ise deniz araçlarında kullanılıyormuş" dedi.

Sıcak bir ortamda geçen görüşmenin ardından Kutman ve beraberindeki heyet belediye garajı ile ilgili Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile görüşmek üzere valilik binasından ayrıldı.

VAN, İKİNCİ 5 YILDIZLI OTELİNE KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 15:17:00
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 19:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?