2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'a İtalyan misafirler

İtalya'nın Alessandria Belediye Başkanı adına Van'ın Bostaniçi Belediyesini ziyaret eden 4 kişilik bir heyet, destekte bulundukları beldedeki çalışmaları yerinde incelediler. 

Sabah saatlerinde belediyeye gelen Alessandria Belediye Başkan Yardımcısı Gıanfranco Cuttıca Dı Revıglıasco ve Alessandria eski Belediye Başkanı Mara Scagnı ve belediye meclis üyeleri Mauro Oddone ile Ali Isıngor, Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek'i makamında ziyaret ettiler. İlk olarak 1999 yılında yaklaşık 150 milyon İtalyan Lireti (45 milyar Türk lirası) maddi destek sunarak inşa ettikleri su deposunu gezen heyet, daha sonra ikinci proje olan kanalizasyon hattında incelemelerde bulundular. 

Ardından belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gülcihan Şimşek, her iki projeninde kendileri için büyük anlam taşıdığını belirtti.
 
'Her Yere Su Projesi' sayesinde beldenin tüm evlerine su ulaştığını ifade eden Şimşek, Van'ın bir çok mahallesine su verildiğini kaydetti. Kendilerinin Alessandria Belediyesi'ne yapmış oldukları ziyarette ise ikinci projeye imza atıldığını vurgulayan Şimşek, bunun da altyapı ve kanalizasyon projesi olduğunu anlattı. 

Yapılan desteği kendileri için çok anlamlı olduğunu dile getiren Şimşek, "İdeolojik ve siyasi hangi parti olursa olsun bu tür projelerin devam etmesinin anlamlıdır. Çünkü bu tür projeler halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesine yöneliktir. İlerleyen yıllarda Van'ın çöp sorunuyla da ilgili işbirliği içerisinde olabiliriz. Bizlere sundukları desteklerinden dolayı Alessandria Belediyesi bünyesinde görev alan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Gösterilen ilgiden ve burada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Alessandria Belediye Başkan Yardımcısı Gıanfranco Cuttıca Dı Revıglıasco ise belediyelerinin sürekli farklı partilere geçmesine rağmen bu projelerin devam ettiğini dile getirdi. Bu tür projelerin politik ve siyasi olgulardan çok bölge halkının yaşam kalitesinin yükseltilmesi için önemli olduğunu anlatan Revıglıasco, insani değerlere ulaşmak ve yaşam kalitesine gözle görülür katkısının olduğunu kaydetti. 

Yapılan konuşmanın ardından Alessandria Belediye Başkan Yardımcısı Gıanfranco Cuttıca Dı Revıglıasco, ülkelerinden belediye başkanlarının anahtarlıklarla simgelendiğini dile getirerek, Gülcihan Şimşek'e anahtar maskotu hediye etti. Şimşek ise heyete Van Kedisi figürünün içerisine işlendiği cam fanusa hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin akay IP: 78.166.148.xxx Tarih : 19.11.2008 20:13:54

gide gide pkk lıların içine gitmişler giderler tabi elin gevuru çok seviyor teröristleri ama bir gün başlarına yıkılacaktır bu dünya