2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'a paletli ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Van Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen kar üstü paletli ambulans (Snowtrack Ambulans) düzenlenen bir törenle basın mensuplarına tanıtıldı.

İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Sağlık İl Müdürlüğü Depo Tamirhane Müdürlüğü'nde düzenlenen tanıtım törene Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan ve Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Özcan, devlet hizmetini vatandaşın ayağına götürme ve kamuoyu memnuniyeti gibi 2 temel ilkeleri bulunduğunu belirtti. Vatandaşların geçmişte kamu imkanında yeterince yararlanmadığını da söyleyen Özcan, artık hava şartları ne olursa olsun vatandaşın istediği saatte sağlık hizmetinin ayağına gideceğini kaydetti. Sağlık alanında çok ciddi planlamaların yapıldığını da belirten Özcan, "Kış mevsiminde ulaşması zor olan köylerimizde hamile olan kadınlar doğumlarından bir kaç ay önceden merkezlere getirilerek hastanelerimizin bünyesinde kurulan 'Anne Otelleri'nde misafir etme imkanımız bulunmaktadır. Anne adayı buraya geldiği takdirde doğumuna kadar olan süreyi doktor kontrolünde geçirerek doğumunu yapacak" dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer ise, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulansın aynısından 2 tane daha geleceğini kaydetti. Ambulansın daha önce Van'a gönderilen Snowtraklar'ın yeni versiyonu olduğunu kaydeden Dr. Özer, aracın ilk yardım malzemesinden, oksijen tüpüne kadar tam donanımlı olduğunu kaydetti.

Ambulansın kar üzerinde saatte 20 kilometre hız yaptığını da belirten Dr. Özer, 326 bin YTL'ye mal olan aracı kış mevsiminin en zor geçtiği ilçelerin başında gelen Bahçesaray'a göndereceklerini belirti. Sağlık Bakanlığı tarafından Van'a 11 ambulans daha göndereceklerini de kaydeden Dr. Özer, daha önce 40 olan ambulans sayısının 51'e çıkmış olacağını kaydederek, "Bütün ambulanslarımızı uydu aracılığı ile takip ediliyor. Ambulansın nerde olduğu ve saatte kaç kilometre hızla gittiğini çok rahat bir şekilde takip ediyoruz. Artık boş olan ambulansın sirenini çalarak gitme dönemi bitti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?