5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'a yeni adliye sarayı

VAN'A YENİ ADLİYE SARAYI

Van Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, düzenlediği bir basın toplantısı ile önümüzdeki günlerde Ankara'da ihalesi yapılacak olan yeni adliye sarayı binası hakkında bilgi verdi.

Başsavcısı Mustafa Alper, önümüzdeki çarşamba günü Ankara'da ihalesi yapılacak olan adliye binasının İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü sahasında inşa edileceğini söyledi. Yapılan ihaleyi kazanacak olan firma ile yapılacak olan sözleşmenin imzalandığı tarihten 15 gün içinde yer teslimi yapılarak inşaatına başlanacağını ifade eden Alper, hizmet binasının yapım süresinin750 iş günü olduğunu kaydetti.

İhalenin yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olduğunu ve ihalede yerli istekliler lehinde fiyat avantajı uygulanmayacağını da vurgulayan Alper, "İstekliler tekliflerini anahtar teslimi götürü bedeli üzerinde verecekler. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşmesi imzalanacaktır. Teklif bedelini oluşturan iş kalemleri veya iş gruplarına ait miktarlar ve bunlara ait birim fiyatlar ile bu fiyatlara ilişkin idarenin tanımladığı yapım şartlarına göre ihale dokümanı kapsamında verilen analiz formatına uygun analiz ve teklif bedelini gösteren hesap cetveli sunacaklardır" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, yeni adliye sarayının 5 kat olarak inşa edileceğini ve ağır ceza, asliye ceza, çocuk, sulh ceza, aile, iş, kadastro, icra ve bölge idare mahkemeleri ile kadın, erkek ve çocuk nezarethanelerinin bulunacağını ifade etti. Adli tıp ve bilgi işlem merkezi gibi birimlerinde bulunacağı adliye sarayının 9 bin 300 metrekaresinin kapalı olmak üzerine 21 bin 388 metrekare alan üzerinde kurulacağını ifade eden Alper, adliye sarayının Van'daki mevcut binaların içinde en büyüğü olma özelliğini de taşıyacağını vurguladı. Başsavcı Alper, "Van'ın mimari yapısına uygun inşa edilecek olan bina 'H' harfi biçiminde olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 17:29:05
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 18:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?