5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'a yeni bir cami daha

VAN'DA CAMİ AÇILIŞI

Van Oto Sanayi Sitesi'nde yapımı tamamlanan cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Oto Sanayi Sitesi'nde hayır sever iş adamı ve sanayi esnafının katkılarıyla 2006 yılında yapına başlanan ve inşaatı biten Ali Nihat Yörük Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Vali Münir Karaloğlu, İl Müftü Vekili Cüneyt Kulaz, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, hayırsever vatandan Ali Nihat Yörük, Dernek Başkanı Osman Türkmen ve çok sayıda esnaf katıldı.

Törende bir konuşmaya yapan hayırsever iş adamı Ali Nihat Yörük, sevabı öldükten sonra da devam eden amellerin arasında olan cami yaptırmaya niyet ettiklerini söyledi. Bugün bu niyeti gerçeğe dönüştürdüklerini ifade eden Yörük, "Camiler omuz omuza birbirine değdiği ilim yuvasıdır. Camiler zenginin, fakirin bir olduğu ibadet ve fikir merkezidir. Camimizi bugün ibadete açmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Cüneyt Kulaz, 2006 yılında temeli atılan bu güzel eserin bugün hizmete açılmasının sevincini hep beraber yaşadıklarını söyledi. Kulaz, "Yaklaşık 1 trilyon liraya yakın bir harcama yapan iş adamına şahsım, müftülüğüm ve halkımız adına kendilerini tebrik ediyorum. Dinimize göre en zarif, en ince en güzel varlık insandır. İnsan içinde en güzel mekanların başında mabetler gelir. Bizim inancımıza göre camilerimiz bu zarafeti, bu inceliği ve bu güzelliği insanlarımıza öğretmek, eğitmekte ve insanımızı güzel yetiştirmektedir. Bu mescitler aynı zamanda Kabe'nin de birer şubesi olarak kabul edilmektedir. Bu mescitlerde kıbleye yönelen insanlar bulundukları her mekanda kendilerini Allah'la beraber oldukları düşüncesini taşımaktadırlar. Dolayısıyla Allah'a kul olmanın sevincini bir vefa örneği ile gösteren bu iş adamımız, aynı zamanda burada bu hizmeti sürdüren bütün esnafımız için de güzel bir örnek teşkil etmiştir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu, dernek adına Ali Nihat Yörük'e bir plaket verdi. Törenin ardından caminin açılış kurdelesini Vali Karaloğlu, iş adamı Ali Nihat Yörük ve İl Müftü Vekili Cüneyt Kulaz kesti. Tören, cami gezildikten sonra kılınan Cuma namazı sonrası okunan Mevlid-i Şerif ile son buldu.

VAN'DA CAMİ AÇILIŞI
VAN'DA CAMİ AÇILIŞI
VAN'DA CAMİ AÇILIŞI
VAN'DA CAMİ AÇILIŞI
VAN'DA CAMİ AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:04:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?