6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'a yeni bir lise daha

VAN'A YENİ BİR LİSE DAHA

Vanlı olan işadamı Ahmet Yurtsever, devlete olan borcunu ödemek için yıllar sonra memleketine içerisinde anaokulu uygulama sınıfının da bulunduğu 16 derslikli lise yaptıracak.

Vali Ali Paşa Salonu'nda düzenlenen protokol imzalama törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Halil Berk, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile hayırsever işadamı Ahmet Yurtsever ile eşi Esin Yurtsever katıldılar. Burada bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, bugün yine keyif aldığı imzalardan birini atmak üzere toplandıklarını belirtti. Vali Karaloğlu, “Vanlı hemşerimiz olan Ahmet Yurtsever ve eşi Esin Yurtsever Van'da 16 derslikli içerisinde anaokul uygulama sınıflarının da olduğu Kız Meslek Lisesi yapmak üzere protokol imzalayacağız ve hemen yarından itibaren de inşaat başlayacaklar” dedi.

Vali Karaloğlu, bu toprakların çocuğu olan ve hayatının bir kısmını burada geçirmiş olan Yurtsever çiftinin tekrar geri dönüp kendi topraklarına, kendi insanına eğitim konusunda yatırım yapmak üzere protokolü imzalamalarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğini ifade etti. Yurtsever çiftinin okulu kızlar için yaptırdığı için ayrıca teşekkür ettiğini belirten Vali Karaloğlu, “Bizim bölgede kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapma mecburiyetimiz var. Aradaki açığı kapayabilmemiz gerekir. Zannediyorum Kız Meslek Lisesi olmasında Esin hanımın özel çaba ve gayreti var. Geçmişte kendisi de Kız Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yapmış. O bakımdan ikinci kez kendilerine teşekkür ediyorum. Hem okul hem Kız Meslek Lisesi içerisinde bir de uygulama anaokulu olması, bizi son derece mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

İMKANI OLAN VANLILARI OKUL YAPMAYA DAVET EDİYORUM

Lisenin, bin 368 metrekare taban ve toplam 7 bin 15 metrekare alana sahip olacağını ifade eden Vali Karaloğlu, okulun bayındırlık birim fiyatlarına göre 3 milyon 500 bin TL'ye mal olacağını söyledi. Vali Karaloğlu, “Biz hep şunu söylüyorduk. Diyorduk ki Van'daki eğitim problemini çözebilmemiz için bu yükü Vanlıların sadece bize bırakmamaları lazım. Vanlılarda bu taşın altına elini koymaları lazım. Bu taşı hep beraber güç birliği ile kaldırmamız lazım. Bu talebimize bu isteğimize bir Vanlı hemşerimizin cevap vermiş olması da bizi mutlu ediyor. İnşallah yeni Vanlıları da bekliyoruz. Özellikle bir şekilde bu topraklarda bağı olan, dedesinin, babasının mezarı hala bu topraklarda olan kendisini Vanlı sayan bütün işadamlarımızı, 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na destek vermeye çağırıyoruz. Ahmet ve Esin Yurtsever çiftinin bugün burada imza atıyor olması da onlar için de inşallah bir yol gösterici olur, teşvik edici olur” şeklinde konuştu.

DEVLETE OLAN BORCUMU ÖDEMEYE GELDİM

Düzenlenen imza töreninde kısa bir konuşma yapan işadamı Ahmet yurtsever ise ömrünün büyük bir bölümü bu topraklarda geçirdiği ifade ederek, “Benim de bu topraklara borcum var. 5 yıl yatılı okullarda okudum. 4 yıl Yıldız Teknik Üniversitesi'nden burs alarak okudum. Hep zor şartlarda eğitimime devam ettim. Devlet bizi hep okuttu. Hep verdi. Şimdi biz de devlete olan borcumuzu ödemek istiyoruz. İnşallah en iyi şekilde bunu başarırız. Sayın valimizde bunu güzel şekilde ifade ettiler. En kısa zamanda önümüzdeki yıl okulu eğitim öğretime açmak kaydıyla böyle bir düşüncemiz var. İnşallah mahcup olmayız” şeklinde konuştu.

Yapılan kısa konuşmaların ardından protokolü işadamı Ahmet Yurtsever ve eşi Ersin Yurtsever ile Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından imzalandı. Tebrizkapı Mahallesi'nde yapılacağı belirtilen okulun inşaatına hemen başlanılacağı kaydedildi.

VAN'A YENİ BİR LİSE DAHA
VAN'A YENİ BİR LİSE DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 18:39:02
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 18:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?