7
Mayıs
2024
Salı
VAN

VANÇEB Meclis toplantısı yapıldı

VANÇEB MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Van Mahalli İdareler Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Birliği (VANÇEB) Meclis Toplantısı Van Valisi Münir Karaloğlu başkanlığından yapıldı.

İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan meclis toplantısına katılan Çevre ve Orman Bakanlığı IPA Dairesi Başkanı Ercan Tortop, 2011-2040 yıllarını kapsayacak olan 'Van katı Atık Yönetimi Projesi' hakkında bilgi verdi. Büyük bir bölümü Avrupa Birliği fonları ile finanse edilecek ve VANÇEB tarafından yürütülecek olan projenin 27 milyon Avro'ya mal olacağını anlatan Tortop, bunun yüzde 73'ünün AB fonlarından, yüzde 11'i Çevre ve Orman Bakanlığı'nca hibe olarak verileceği, geri kalan kısmını ise VANÇEB'in kendi öz kaynakları ile karşılayacağını belirtti.

Daha sonra söz hakkı verilen IPA Dairesi'nin proje müşavirleri İbrahim Alanak, projenin teknik detayları ve Murat Karakuşçu ise projenin mali ve idari konuları hakkında bilgiler verdiler.

IPA görevlilerinin verdiği bilgilerin ardında VANÇEB'in 2009 yılı kesin hesaplarının görüşülmesi ve ibrazı, 2'si il genel meclis üyesi ve 2'si belediye temsilcisi olmak üzere 4 kişiden oluşan VANÇEB Encümen seçimi ve üye belediyelerin borçlarının görüşülmesi olan gündem maddelerine geçildi.

VANÇEB MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 18:25:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?