2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

VANÇEB toplandı

Van Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Birliği (VANÇEB) Meclisi'nin Aralık ayı olağan toplantısı Van Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında yapıldı.


İl Özel İdaresi'nin meclis salonunda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda 2009 yılı taslak bütçesinin oylanması ve yapılacak proje çalışmalar hakkında bilgi verildi. Taslak bütçenin 1 milyon 065 bin YTL olarak oy birliği kabul edilmesinin ardından Vali Özdemir Çakacak, kısa bir konuşma yaptı. Çakacak, Van'ın Katı Atık Projesi ile ilgili projenin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 170 bin EURO'ya Kasım ayında ihale edildiğini hatırlatarak, temmuz ayında bitilmesi planlanan projenin daha sonra Avrupa Birliği'ne sunulacağını söyledi. Çakacak "Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Birliği'nden bazı projeler yaptık. Ancak bundan sonra birliğin çok daha aktif olacağını düşünüyoruz. IPA fonları yeniden başladı. Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı ile ilgili olarak proje çağrısına çıkıldı. 15 Ocak 2009'a kadar müracaatlar alınacak. Ayrıca ilimizde yeni kurulan Kalkınma Ajansı'da büyük projelere imza atacak. Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliğimiz de yeni projeler yaparak daha aktif bir konuma gelecektir" diye konuştu.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Halil Berk, İl Genel Sekreteri Adnan Yaviç, ilçe ve belde belediye başkanları ile birliğe üye meclis üyeleri katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?