2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da 15 Şubat alarmı

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 9. yıldönümü olan 15 Şubat tarihi öncesi Van Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Mahalle aralarında uygulamalar yapan ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, çocuklarla sohbet edip esnafı ziyaret etti.

15 Şubat 1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen ve halen İmralı Adası'nda tutuklu bulunan PKK terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 9. yılında, Van'da olası bir olumsuz duruma karşı güvenlik önlemleri üst noktaya çıkarıldı. Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların huzuru ve güveni için şehrin 4 ayrı giriş çıkışları ve bazı mahallelerde yaklaşık 871 personelle 2 saat süren "Huzur Operasyonu" adı altında uygulama yaptı. Karşıyaka Mahallesi Beşyol Mevkii'nde uygulamaları sürdürürken, çalışmaları yerinde incelemeye gelen Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, yanına gelen çocuklarla sohbet edip çikolata ve kalem dağıttı. Daha sonra bölgede bulunan esnafların yanına giderek buradaki vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kesmez, etrafta toplanan çocuklara ise bakkaldan aldığı tatlı ve kekleri ikram etti. Yaklaşık 2 saatlik uygulama esnasında araçlar tek tek aranırken olumsuz bir duruma rastlanmadı.

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, terör örgütünün çeşitli tarihleri kendilerince olumlu veya olumsuz, kötü bir şekilde değerlendirerek propagandaya ve olaylara yönelik istismar etmeye çalıştıklarını belirterek, "Biz de 15 Şubat yine istismar edebilir ve çeşitli amaçlara yönelik kullanılabilir düşüncesiyle şehrimizde tedbir aldık. Şehrin 4 girişine uygulama noktaları belirledik. Gelen ve şüpheli olan araçları kontrol ediyoruz. Bu uygulamada sade vatandaşımızı rahatsız etmeden tertibat aldık. Halkımızın can ve mal güvenliğini koruduğumuzu ve onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla yapıyoruz. Artık Van'ın durumu malum. Van terör örgütüne destek vermiyor. Eski kalabalıkları artık yok. Marjinal bir gurup var.

Demokrasinin izinde marjinal guruplar oluyor. Vatandaşlar, terörün birinci derecede muhatabının kendileri olduğunu biliyor. Kendisinin zarar gördüğünün farkında. Biz de vatandaşımızın yanındayız. Daha önce bize taş atan çocuklarla iletişim ve sevgi bağı kurmaya çalıştık. Onları seversek böyle taş atmaz, devlete karşı bilmeden yaptığı hareketleri de önleyeceğine inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?