2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da 18 Mart kutlamaları

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Van'da düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

İlk tören Bardakçı köyünde bulunan Zeve Şehitliği'nde yapıldı. Etkinliğe, Van Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Veli Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün tarafından şehitlik anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Çakacak, şehitlik şeref defterini imzaladı. Çakacak, Çanakkale'de bir destan yazan şehitler için deftere "Milletimizin hürriyetini, bağımsızlığını, onurunu, haysiyetini ve değerlerini koruma uğruna, insan için en aziz varlık olan canlarınızı fedadan çekinmediniz. Sizlere şükran ve minnet borçluyuz" dedi.

Şehitlik anıtında sona eren program daha sonra Kültür Müdürlüğü Devlet Tiyatro Salonu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri bando ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) müzik bölümü öğrencilerinden oluşan grup, Çanakkale Zaferi'ni anlatan şarkılardan oluşan mini konser verdiler. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize etkinlikte ise çocuklar Çanakkale Zaferi adlı oyun sergileyerek, şiirler okudular.

Kutlama programına Vali Özdemir Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak'ın yanısıra kamu kurum kuruluş amirleri sivil toplum örgütleri temsilcileri, siyasi parti il başkanları ve öğrenciler katılırken, program öğle yemeğinin yenilmesiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman kadaş IP: 78.162.219.xxx Tarih : 20.03.2008 21:43:16

Catan ve bizim için canlarını feda eden atalarımızın ruhları şad olur inşalllah