3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'ın Muradiye ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başlayan kutlama etkinliklerine daha sonra Şehir Stadyumu'nda devam edildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Semerci ve Belediye Başkan Vekili Medeni Bozkurt, törene katılan öğrenci ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve kros yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Daha sonra Muradiye Çok Programlı Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Raci Alpdağtaş yönetimindeki öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde hazırladıkları gösterisine geçildi. Kutlama etkinlikleri halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile son buldu.

Törene, İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Semerci ve Belediye Başkan Vekili Medeni Bozkurt'un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Serhat Pişkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 13:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?