2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da 193 yabancı şahıs yakalandı

Çaldıran, Gürpınar ve Başkale ilçelerinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 193 yabancı şahıs yakalandı.

Alınan bilgiye göre, yurda kaçak şahısların girdiği bir ihbarını değerlendiren Çaldıran Alakaya 1'nci Piyade Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, Soğuksu köyü Aktaş dere yatağı ve Ağcaş mevkiine gitti. Burada kalabalık bir grubun yaya olarak yürüdüğü gören güvenlik güçleri, bölgeye giderek şahısların üzerinde yapılan kimlik tespiti sonucu yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 80 yabancı uyruklu kaçak şahıs yakalandı.

Öte yandan, Zernek Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Ortaköy köyü Dere yatağı mevkiinde icra ettikleri önleyici hizmet devriyesi esnasında, yol kenarına terk edilmiş olan 06 PYN 97 plakalı kamyonette arama yaptı. Yapılan aramada yurda yasadışı yollardan yurda giriş yaptığı tespit edilen 5 Afganistan, 6 Bangladeş ve 37 Pakistanlı olmak üzere toplam 48 kaçak şahıs yakalandı.

Son olarak, Başkale ilçesinde ise bir ihbarı değerlendiren Albayrak Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Uğurlu köyünde C.I. isimli şahsın ev ve eklentilerinde arama yaptı. Yapılan arama neticesinde yurda yasadışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 3 Iraklı ve 62 Afganistanlı olmak üzere toplam 65 yabancı uyruklu şahsı yakaladı. Olayla ilgili olarak C.I.'nin ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Jandarma tarafından yakalanan 193 kaçak şahsın sınırdışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 11:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?