3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da 2 terörist teslim oldu

Başkale ilçesinde örgütten kaçan 2 terörist, silahsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldular.

Alınan bilgiye göre, 6. Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Başkale sınır karakollarına sabahın erken saatlerinde gelen S.K. ve S.A. isimli 2 terörist teslim oldu.

Teröristlerin ilk ifadelerinde, son zamanlarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK kamplarına yönelik sürdürdükleri operasyon sonucu büyük darbe altıkları ve barınacak yerleri kalmadığı için bölünmelerin meydana geldiğini söylediği belirtildi.

Teröristler, bu nedenle fırsatını bulan çok sayıda terörist kamplardan kaçtıklarını ve geri kalanların da kaçmamaları için örgüt tarafından tehdit edildiklerini öne sürdüler.

Örgüt içinde hayatlarının artık yaşanmaz hale geldiğini, bu yüzden fırsatını bulup kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldukları söyleyen S.K. ve S.A. isimli teröristlerin "Bize gösterilen yaklaşım sebebi ile doğru bir karar verdiğimizi anladık. Bunun için bütün örgütteki arkadaşlarımızın Türk askeri aleyhine yapılan yanlış propagandalara kanmayıp gelip teslim olmalarını istiyoruz" dedikleri öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 16:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahsum ekmen IP: 78.166.144.xxx Tarih : 16.06.2008 19:02:34

bu teslim olma girişini içten katılıorum ve teslim olan kardeşlerimi selamlıorum iki gözumsunuz onalrın sonuda bi kör kurşun olacaktır ama sizin gibilerin yeri başımız gözumuz üstundedir..saygılar