2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da 22 kilo eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen 'Başaran' kod adlı operasyonda 22 kilo 50 gram saf eroin ele geçirilirken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde İran'da üretilen uyuşturucunun Van üzerinden İstanbul'a sevk edileceği bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, uyuşturucuyu götürecek olan şahsın bilgilerine ulaşarak Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan polis noktasında tedbir aldı. Önceki gün akşam geç saatlerde plakası açıklanmayan Y.B. yönetimindeki otomobil durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada otomobilin 'zula' diye tabir edilen bölmelerinde İran'da üretildiği ve İstanbul'a götürüleceği öğrenilen 22 kilo 500 gram saf eroin ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan sürücü Y.B.'nin sorgulaması sonucunda olayla bağlantılı olduğu belirlenen ve firarda olan Ö.B. ve S.A. isimli şahısları arama çalışmalarına başlandı. Y.B. ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?