3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Van'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tören esnasında tansiyonu düşen bir kız öğrenci baygınlık geçirdi.

Sabah saatlerinde valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları daha sonra İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün, öğrencilerle stadyumu dolduran binlerce vatandaşı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu törende, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi. Oldukça coşkulu geçen kutlamalar, askeri bando eşliğinde yapılan tören geçişiyle son buldu. Program esnasında Mustafa Cengiz İlköğretim Okulu'nun flamasını tutan Gurbet Abi isimli kız öğrenci aşırı sıcaktan dolayı tansiyonunun düşmesi sonucu baygınlık geçirdi.

Abi'ye okul öğretmenleri, ardından 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Tansiyonu ölçülen kız öğrencinin dinlenmesi için gölgeye götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 16:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güldemet gülenoğlu IP: 78.167.165.xxx Tarih : 18.05.2008 11:53:09

ya ben de 23 nisandaydım derslerimizden çok geri kaldık.ben 23 nisandan çıkmak istedim ama hoca iziin vermedi ama güzel geçti