3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da 32 derslikli lise

Global Yatırım Holding A.Ş.'nin, 'Eğitime %100 Destek' kampanyası çerçevesinde Van'a yapacağı 32 derslikli lisenin protokolü, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Global Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Pera Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel arasında imzalandı.

Van'da, satın aldığı belediye garajına büyük bir alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı bir otel yapmaya hazırlanan Global Yatırım Holding A.Ş., yatırım öncesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ayrıca bir lise de yapacak. İstanbul'dan Van'a gelen Global Yatırım Holding'in iştirakçisi Pera Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait sosyal tesislerde bir araya geldiği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Şamranaltı Mahallesi'nde yapmayı planladıkları 32 derslikli lisenin protokolüne imza attılar. Van Valisi Özdemir Çakacak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Kerem Altun, İkram Dinçer ve Gülşen Orhan ile İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ın da hazır bulunduğu protokol imza töreni sonrası Milli Eğitim Bakanı Çelik, kısa bir açıklama yaptı.

"GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. VAN'A 100 MİLYON YTL'LİK YATIRIM YAPACAK"

Global Yatırım Holding A.Ş.'nin Van'da ticari amaçlı yaklaşık 100 milyon YTL'lik bir yatırım yapacağını belirten Bakan Hüseyin Çelik "Fakat ticari bir yatırım yapmadan önce, aslında bence güzel bir sosyal sorumluluk örneği gösterdiler. Şuanda yaklaşık maliyeti 4 trilyon liraya mal olacak olan 32 derslikli liseyi Şamranaltı'na yapacaklar. Muhteşem bir eser olacak. Milli Eğitim Bakanlığı olarak daha önce okulun yapılacağı alanı 800 bin YTL vererek kamulaştırmıştık, şimdide Global Yatırım Holding'de buraya 'Eğitime %100 Destek' kampanyası çerçevesinde okul binası yapacak. Bu eğitim öğretim yılına yetişmeyebilir ama, bir sonraki eğitim öğretim sezonunun yarı yılında Şamranaltı'nda görkemli bir lisemiz daha olacak. Ben onun için Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'a ve Pera Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel hanımefendiye de teşekkür ediyorum. Mehmet Kutman bey beni daha önce ziyarete geldiğinde kendisine "Van'a yatırım yapıyorsunuz, artık siz de Vanlı sayılırsınız", dedim. O da sağ olsun bizi kırmadı ve bugünde protokol imzaladık. İnşallah en kısa sürede inşaatına başlayacaklar" dedi.

Global Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Pera Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel de açıklamasında, yatırımlarının yüzde 50'sinden fazlasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yaptıklarını söyledi. Bensel "Bu bağlamda her gittiğimiz ile önce bir Sosyal Sorumluluk Projesi ile giriyoruz. Van ilinde de yapacağımız projemiz öncesi Pera Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı olarak alışveriş merkezi projemiz var. Bu projemizin öncesinde Van ilinin ihtiyacı olan bir 32 derslikli bir liseyi yapmak üzere protokol imzaladık. Yapacağımız lisenin projesi hazırlandıktan sonra en kısa süre içinde inşaatına başlayacağız" dedi.

"ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN TEMELİ 1,5 AY SONRA ATILACAK"

Van'a yapacakları alışveriş merkezi ve diğer yatırımlarla ilgili de bilgi veren Bensel "Lisenin dışında ayrıca 25-30 bin metrekare üzerinde inşa edilecek 50-60 işyerinin yer alacağı bir alışveriş merkezi yapacağız. Aslında bununda bir sosyal sorumluluk tarafı var. İnşaat başladığı zaman sadece 400-500 kişinin istihdam edilecek. Daha sonra alışveriş merkezi açıldığında da 300-350 kişinin çalışabileceği bir istihdam merkezi olacak. Bu Van ili açısından çok iyi olacağını düşünüyorum. Alışveriş merkezinin projesi de hazırlanıyor. Diğer işlemleri de tamamladıktan sonra tahminen 1-1,5 ay içinde temel atmayı düşünüyoruz" dedi.

Protokol törenine katılan Van Valisi Özdemir Çakacak da, Global Yatırım Holding A.Ş.'nin yatırım öncesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Van'ın en büyük mahallesinden olan Şamranaltı'na yapacağı 32 derslikli liseden dolayı memnuniyetini dile getirdi ve holding yetkililerine teşekkür etti.

BENSEL, SELAHADDİN'İ EYYÜBÜ LİSESİNİN PROJESİNİ BEĞENDİ

Protokol imza töreninin ardından Vali Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pera Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel'e Şamranaltı'na yapmayı planladıkları okulun projesini göstermek amacıyla Kale yolu üzerinde bulunan Selahaddini Eyyubi Lisesi'ne götürdüler. Bensel, okulun iç ve dış mimarisini beğendiğini belirterek, İstanbul'da beraberinde getirdiği holding çalışanlarına da okulun fotoğraflarını çekmelerini istedi. Bensel, daha sonra Van'dan ayrılarak İstanbul'a gitmek üzere Ferit Melen Havaalanı'na gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 19:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan alioğlu IP: 78.188.112.xxx Tarih : 28.07.2008 18:34:37

ÇOK GÜZEL TEBRİKLER GLOBAL HOLDİNG A.Ş.