6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da ABD'ye lanet yağdı

Van’da yüzlerce kişi, cuma namazının ardından Irak ve Filistin’de öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak, ABD’yi protesto etti.

Hz. Ömer Camii’nde kılınan cuma namazının ardından cami bahçesinde toplanan yüzlerce kişi Irak ve Filistin’de öldüren Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından dua eden grup, ABD aleyhine sloganlar attı. Kılınan cuma namazının ardından bazı siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve dernekler adına bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Dergisi Van İl Temsilcisi Haşim Bayrak, camilere sığınan yaralı sivillerin acımasızca katledildiğini söyledi. Nepalm bombası ve kimyasal silahların kullanıldığına dair haberlerin yayılmasından dolayı ABD’nin bu cinayetleri örtbas etmek için toplu mezarlar açarak insanları gömdüğünü ifade eden Bayrak, Felluce’de cesetlerin sokak köpekleri tarafından parçalanarak yenildiğini söyledi. Bayrak, "Bu bölgeyi yeniden yapılandırmak için harekete geçen siyonist güçlerin hedefleri arasında Türkiye de bulunmakta, bütün bu yapılanmanın nihai hedefi Büyük Ortadoğu Projesi kisvesi altında Büyük İsrail Projesi’nin Arz-ı Mev’ud üzerine kurulmasıdır" dedi.

Daha sonra toplu olarak tekbir getiren kalabalık "Kahrolsun ABD" şeklinde slogan attı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık, olaysız şekilde dağıldı.

van
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 12:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?