7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da ağlatan folklor yarışması

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen folklor il birinciliği elemelerinde, folklor kıyafetleri olmadığı için yarışmaya okul kıyafetleriyle katılmak isteyen öğrenciler, jüri tarafından yarışmaya alınmayınca gözyaşı döktüler.
Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen 2003-2004 Öğretim Yılı Van Halk Oyunları İl Birinciliği elemeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Halk oyunları yarışmasına katılan 17 okul ve 6 halk eğitim merkezinin folklor ekipleri özel kıyafetleri ile yarışmaya geldiler. Ancak Gevaş Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) bütçesinde ödenek olmaması sebebiyle öğrenciler yarışmalara okul kıyafetleriyle geldiler. Bir gün önce Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan teknik toplantıda folklor yarışmasına katılacak ekiplerin özel kıyafetleriyle çıkması istendi. Buna rağmen Gevaş Güzelkonak YİBO'nun idarecileri özel kıyafetleri olmadığını düzenleme kurulu ile diyaloga geçerek yarışmaya katılmak istediklerini ve jürinin kıyafet notu vermemesi talebinde bulundular. Bunun üzerine düzenleme kurulu okul idarecilerine kıyafetin yarışmanın bir kuralı olduğunu, öğrencilerin okul kıyafetleriyle elemelere katılmasının kurallara aykırı olduğunu gerekçe göstererek yarışmaya katılmasına izin vermediler.
Güzelkonak YİBO idarecisi Hüseyin Karaca, öğrencilerine jürinin önünden geçmesi talimatını verdi. Kız öğrenciler buruk bir şekilde jürinin önünden geçerken tribünleri dolduran davetliler tarafından ıslıklarla protesto edildiler.
Kapalı Spor Salonu'nu üzgün terk eden kız öğrenciler koridorda bu kez gözyaşlarına hakim olamadılar. Yarışmaya 3 aydır büyük umutlarla hazırlandıklarını belirten öğrenciler parasızlık yüzünden özel kıyafetleri olmaması sebebiyle yarışmalara katılmamalarına üzüldüklerini belirttiler.
Ağlayan kız öğrencileri okul idarecileri teselli etti.
SELAHATTİN AKTAŞ - VAN (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 02:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?