7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da aile dramına Belediye Başkanı 'dur' dedi...

Van'ın Karşıyaka Mahallesi'nde 9 aydır çadırda yaşayan 4 kişilik Temizay ailesine Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün sahip çıktı.
Karşıyaka Mahallesi Sular Sokak'ta çadırda çocukları ile birlikte yaşam mücadelesi veren Çiçek Temizay, mağduriyetini Belediye Başkanı Burhan Yenigün'e iletti. Duruma el koyan Başkan Yenigün, yetkili birimlere talimat vererek aileye ev yapımı için emir verdi. 3 çocuğuyla her türlü tehlikeye maruz kalarak çadırda yaşamak zorunda kalan 3 çocuk annesi Çiçek Temizay'a bu ayın sonunda evi yapılarak teslim edilecek. Kocasının İstanbul'a çalışmak üzere gittiğini ancak iş bulamadığını ve onun için dönemediğini söyleyen Çiçek Temizay, bundan dolayı üç çocuğuyla sokakta kaldığını belirtti. Temizay, "9 aydır bu çadırda yaşıyorum. Belediye Başkanımıza durumumu izah edince hemen ilgilenerek, ev yapımına başladılar. Çok mutluyum. Başkanıma teşekkür ederim. Bizi bu zor durumdan kurtardılar. Kendisine duacıyım" dedi.
Belediye Başkanı Burhan Yenigün ise yoksullara yardımcı olmanın asli görevlerinden olduğunu belirtti. Yenigün, yeni projeler ürettiklerini ve Van Gölü Feneri Derneği ile işbirliği de sağladıklarını belirterek, "Yoksulluğu asgariye indirmek için yoğun gayretlerimiz var. Temizay ailesine de bir ev yapıyoruz. Durumu içler acısıydı. Çadırdan kurtararak eve kavuşturuyoruz. Ayrıca yoksullar için bir aş evi de kuracağız. Halk ekmek fabrikasını da kurduğumuzda, halkımız daha ucuz ekmek alabilecek. Bizim amacımız yoksullarımızı rencide etmeden her türlü imkanı sağlamaktır. Onların gönlü zengindir. Bu yardımlarımız sürecektir" diye konuştu.
iha-van
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 10:18:31
Güncelleme :13 Temmuz 2004 Salı 14:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?