2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da Akdamar şenlikleri sürüyor

Van 7. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği kapsamında Abdurrahman Gazi İMKB Lisesi Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen 'Kardelen' adlı oyun izleyicilerinden büyük beğeni topladı.

Abdulvahit Çelik tarafından yazılan iki bölümlük 'Kardelen' isimli tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelendi. Kırsal bir yörede varsıl bir ağanın, babasının borcuna karşılık olarak kızına el koymasının trajikomik öyküsü canlandırıldı. İzleyiciler tarafından büyük bir beğeni toplayan oyun ile ilgili bilgi veren okulun müdür yardımcısı Önder Karakısa, 3 yıldır eğitim öğretim veren okullarının adını bu tür etkinliklerle duyurmak istediklerini belirtti. Amacımız tiyatroyu önce öğrencilerine ve daha sonra da Van halkına sevdirmek olduğunu kaydeden Karakısa, "Verilen eğitimin bu tür etkinliklerle daha verimli ve kalıcı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerince organize edilen ve 22 öğrencinin rol aldığı trajikomik oyun izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Oyun sonunda salonu dolduran kalabalık dakikalarca öğrencileri ayakta alkışladı.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 15:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?