5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da akıl almaz olay

VAN'DA AKIL ALMAZ OLAY

Van'da bir köy evinde eşyaların sürekli kendiliğinden tutuşarak yanmasıyla şaşkına dönen köylüler itfaiyeden yardım istedi.

Van'a 50 kilometre uzakta olan Karakoç köyünde Karniye Yıldız'a ait evde meydana gelen inanılması güç olaylar, köylüleri korkutuyor. Üç gün önce evin çeşitli yerlerinde farklı zamanlarda çıkan yangından dolayı Yıldız ailesinin tüm eşyalar kül oldu.

Aralıklarla çıkan yangından dolayı köylüler seferber olurken, son olarak bugün öğle saatlerine doğru ev dışına alınan eşyaların alev alması karşısında çaresiz kalan köylüler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Van Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yarım saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

Olay şokunu halen üzerlerinden atamayan köylüler, bu durum karşısında çaresiz kaldıklarını söyledi. İlk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade eden köy sakini Reis Canğa, "Evin çeşitli yerlerinden alevlerin çıktığı söylendi. Biz ilk başta inanmadık. Ancak baktık ki doğruymuş. Eşyalar kendi kendine alev alıyor. Şok olduk ve ne yapacağımızı bilemedik. Tüm köy seferber olduk. Eşyaları dışarıya aldık. Ancak eşyalar burada da alev aldı. Olayın karşısında şaşkın bir durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Ev halkının psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden Fahrettin Yıldız ise ,"Evi yanan aile benim akrabam. Haber verdiler, köye geldim. İlk başta ben de inanmadım. Ancak kendi gözlerimle gördüm. Köydeyken, 'Evde yine yangın çıktı' dediler, kalktık baktık ki doğruymuş. Alevleri söndürdük ve Van'a döndüm. Ama beni bu sabah yine aradılar. 'Yangın çıktı söndüremiyoruz' deyince ben de itfaiyeye haber verdim. Bu cin işidir. Birçok imama da sordum, onlar da aynı fikirdeler. İmamlar bana, 'Evin etrafında oku' dedi. Ben de öyle yaptım. Allah'tan gelen bir şeydir. Allah bize yardım etsin. Ailenin psikolojisi bozuldu, sık sık hastaneye gidip geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Evlerindeki tüm eşyaları kül olan 8 nüfuslu Yıldız ailesinin ise akrabalarının evlerinde kalacağı öğrenildi.

VAN'DA AKIL ALMAZ OLAY
VAN'DA AKIL ALMAZ OLAY
VAN'DA AKIL ALMAZ OLAY
VAN'DA AKIL ALMAZ OLAY
VAN'DA AKIL ALMAZ OLAY
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 16:52:03
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 17:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?