3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da akrep istilası

Van'da aşırı sıcaklarla birlikte özellikle toprak evler akrep istilasına uğradı. Büyük korkuya sebep olan akrepleri maşa şeklinde yaptıkları kartonlarla yakalayıp kovalara doldurarak dışarı atıyorlar. 

Hacıbekir Mahallesi Kanalyolu 1. Sokak'ta yaşayan 11 nüfuslu Badur ailesinin evinde, aşırı sıcaklarla birlikte yuvaların çıkan çok sayıda akrep görülmeye başlandı. Akreplerin evin toprak olan tavanından indiğini belirten baba Raif Baydur, ailece büyük korku ve endişe yaşadıklarını söyledi. Evlerinde 3 yıldır akrep gördüklerini, ancak bu yıl sayıların çok arttığını söyleyen Baydur, kendisi ve eşinin akrep tarafından ısırıldığını, hastaneye giderek tetanos aşısı yaptırdıklarını dile getirdi.

'ÇOCUKLARIM KORKUDAN EVDE YATAMIYOR' 

Evdeki halı ve yastıkları kaldırarak akrep arayan ve bulduklarını kovaya koyarak dışarı atan Raif Bardur, çocuklarının korkudan evde yatamadığını söyledi. Bardur, "Ben evde olduğum zamanlar akrepleri topluyorum. Çocuklarım bu durumdan çok korkuyor. Önceki gün 13 yaşındaki kızım gördüğü akrebin korkusu ile bayıldı ve hastaneye kaldırdık. Ben evde olmadığım zamanlar çocuklarım korkudan amcalarının evlerine gidip yatıyor. Son zamanlarda hergün 20 ile 30 tane arasında akrep gördüğümüz oluyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. 

Mahallelerinde bir kaç evde aynı sorunun yaşandığını belirten Raif Bardur, evlerindeki akreplerin zehirli olduğunu ve bunlardan bir an evvel kurtulmak istediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 11:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necla gorur IP: 88.226.183.xxx Tarih : 27.07.2008 23:03:29

haberi okuduğum da merak olarak okudum fakat beyefendinin yaptığı davranış çok yalnış akrepleri tutup dışarıya salıyor eeeeee her hali karda akrep kör olduğu için nereye gideceğini bilemez ya bir eve misafir olursa onlardan biri zarar görürse ne olucak tabi bu bey efendiden bilinmez onun suçlamıyorum zehir olan akrepleri öldürebilir ateş yakarak çünkü akrepler ateş ısısının alınca zehirleri kendilerine akıtrlar