3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da arkeolojik kazı çalışmaları

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu başkanlığında Van'daki Ayanis Kalesi'nde yapılan arkeolojik kazı çalışmaları, 22'si Türk ve 7'si Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) olmak üzere toplam 29 kişilik bir ekiple başladığı bildirildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Bilal Sönmez, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayanis Kalesi'nde 18 yıldır sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarına tekrar başlandığını söyledi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu başkanlığında yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında 29 kişilik bir ekibin görev aldığını belirten Sönmez, Bakanlığın döner sermaye fonundan çalışmalar için ayrılan 100 bin YTL paranın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin hesaplarına aktarıldığını belirtti. Sönmez, kazı çalışmalarına Türk bilim adamlarının yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stany Brook Üniversitesi'nde Prof. Dr. Paul Zimansky'in başkanlığındaki 7 kişilik ABD grubunun katıldığını ifade etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top başkanlığında Hoşap Kalesi'nde 2 yıldır sürdürülen kazı çalışmalarının bu yıl devam edeceğini de anlatan Sönmez, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Avrasya Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Oktay Belli'nin ise Yukarı Anzaf ve Yoncatepe kalelerinde sürdürdüğü arkeolojik kazı çalışmalarının ise bu yıl başlanıp başlanmayacağını ise henüz kesinlik kazanmadığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 19:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?