7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da banka soyan zanlılardan biri daha yakalandı

Van'da 2 ay kadar önce yaşanan banka soygununun zanlılarından biri, beraberindeki 4 kişiyle birlikte Adana'da yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinden ve kaldıkları evlerde 2 adet tabancı, bir adet kısa namlulu av tüfeği, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın yazdığı Halkı Savunma adlı bir kitap, 10 kök Hint keneviri ile bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 25.05.2004 tarihinde Şekerbank'ın Van Şubesi'ni soyan zanlılardan Mehmet Murat Pas (23) ile İzzettin Asan'ın (24) Adana'ya gelecekleri yönünde aldığı ihbar neticesinde harekete geçti. Şahısların kalmayı planladıkları Adana'nın merkez Seyhan İlçesi 100. Yıl Semti'ndeki adreslerde tertibat alan ekipler, zanlılardan Mehmet Murat Pas'ı beraberindeki Serkan E. (26), Mehmet A. (34), Ali İlker İ. (23) ve Özlem H. (19) ile birlikte yakaladı. Yakalanan şahısların üzerinde ve kaldıkları evde 2 adet tabanca, bir adet namluları kısaltılmış çifte tabir edilen av tüfeği, tüfek ve silahlara ait malzemeler, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yazdığı Bir Halkı Savunmak adlı kitap, 9 adet çeşitli isimlerde kredi kartı, 10 kök Hint keneviri ile bir miktar esrar ele geçirildi.
Zanlılardan İzzettin A.'nın yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
25.05.2004 tarihinde Şekerbank'ın Van Şubesi'nden 40 milyar lirayı çaldıktan sonra kaçan şahıslardan 2'si Mardin Kızıltepe'de yakalanmıştı.

iha-van
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 13:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?