3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da bebekler yarıştı

Özalp ilçesinde bebeklerin katıldığı emekleme ve koşu yarışması büyük ilgi gördü.

Özalp Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Saliha Kosanoğlu tarafından 9-12 aylık bebekler arasında emekleme ve 12-24 aylıklar arasında da koşu yarışması düzenlendi. Kaymakamlık önünde düzenlenen yarışmaya ilçe Kaymakamı Halil Berk, eşi Güldane Berk, Belediye Başkanı M. Emin Gözütok, çocukların aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliklerde ilk olarak emekleme yarışması düzenlendi.

Hazırlanan platforma serilen halılar üzerine anne-babaları tarafından çıkarılan bebekler, startın verilmesiyle emeklemeye başladı. Emekleme sırasında bebeklerin ilgisini çekmeye çalışan yakınları yarışma alanının balon ve dikkat çekebilecek şeyler koydu. Halı üzerindeki bebeklerden bazıları kıyasıya yarışırken, annelerin de yüksek ses ve hareketler ile onları yönlendirmeye çalışması ilginç görüntülere sebep oldu. Yarışma sonrası ilk üç sırayı Kadir Toker, Salih Ege Baltacı ve Yusuf Kalabalık isimli bebekler paylaştı.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise 12-24 aylık bebekler arasında koşu yarışmasına geçildi. 16 bebeğin katıldığı ve ilginç görüntülerin yaşandığı yarışmada ise Tunahan Ocak, Kaan Kanza ve M.Eren Şakar ilk üç sırayı aldılar. Emekleme ve koşu yarışmasında birincilere çeyrek altın, ikincilere ayakkabı ve üçüncülere ise bebek bezi verildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?