6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'da bir doktorun çaresizliği

Van'da 3.5 yıldan beri çalıştığı sağlık ocağının kapanmaması için çaba gösterdiğini belirten Dr. Hazan Caner, "Artık gücüm kalmadı. Ben de devletin bana verdiği ücretsiz izne ayrılma, rapor üstüne rapor alma, iş yükü az, personeli çok olan bir yere torpil yaparak geçme gibi tüm seçenekleri kullanmayı düşünmeye başladım" dedi.
14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yapılan toplantıda konuşan Van 10 No'lu Sağlık Ocağı Doktoru Hazan Caner, ilde yaşanan sağlık sorunlarına değinerek, az personelle çok fazla hizmetin üretilmesinin imkansız olduğnu söyledi. Yanlış uygulamalar nedeniyle vatandaşların mağdur edildiğini ifade eden Caner, muayene olmak için sağlık ocaklarına gelen vatandaşlardan katkı payı adı altında para alınmasını eleştirdi. Bu tür davranışların vatandaşların ruh sağlığını da bozduğu kaydeden Dr. Caner, "Gçen ay 20'den fazla hastamız uyuz vakası sebebiyle ocağımıza başvurdu. İlaç alacak paraları olmadığı için reçete yazmamı istemediler. Bu 20 hasta belki şimdi 50-60 olmuştur. Sonra kendi imkanlarım ile ilaç temin etmeme rağmen bu sefer de hastaları bulamadım" dedi.
Yaşadığı zorlukların artık kendisini e bunalttığını vurgulayan Dr. Caner, "Günde ortalama hasta sayımız 80-90 bazen de 120 ile 130 arasında değişmesine rağmen, hiç personelim yok. Yaklaşık 3,5 yıldan beri kapanmaması için uğraştım ve çok zor şartlara rağmen hizmet verdiğim sağlık ocağında artık çalışmaya gücüm kalmadı. Ben artık devletin bana verdiği ücretsiz izne ayrılma, rapor üstüne rapor alma, iş yükü az, personeli çok olan bir yere torpil yaparak geçmek gibi çalışmama yönündeki tüm seçenekleri kullanmayı düşünmeye başladım" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2004 Cumartesi 12:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?