2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da boks turnuvası düzenledi

Van İl Emniyet ve Gençlik ve Spor İl müdürlüklerinin, 2009 Türkiye Boks Şampiyonası öncesinde Van'da turnuva düzenlendi. 

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait spor salonunda düzenlenen turnuvaya Van'dan 2, Muş, Artvin ve Kars bölgesindeki 6 kulüpten 80 boksör katıldı. Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 40 müsabaka yapıldı. Turnuva Yıldız Bayanlar Türkiye üçüncüsü Emniyet Spor Kulübü'nden Seçil Aktaş ile takım arkadaşı Semra Bilen'in gösteri maçıyla başladı. Berabere sonuçlanan gösteri maçının ardından ringe çıkan boksörler, rakiplerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele ederken, salonu dolduran kalabalık, müsabakaları soluk soluğa izledi. Sporcular, kazanmak için konsantre oldukları maçta bazen hakemin 'Başla' düdüğüne aldırış etmeden yumruklarını atmaya çalıştılar. 

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, turnuvadan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu tür müsabakalara hem spor salonlarını açarak, hem de Emniyet Spor Kulübü bünyesindeki sporcuların katılımını sağlayarak katkıda bulunduklarını belirtti. Kesmez, bu tür turnuvaların, sporcuların özgüven kazanmasına hem de sağlıklı yetişmesine fayda sağladığını ifade etti. Kesmez, "Bu turnuva 2009 Türkiye Boks Şampiyonası öncesinde güzel bir hazırlık oldu. İleriki günlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle daha geniş kapsamlı ve İranlı sporcuların da katılımını sağlayarak bir turnuva daha düzenleyeceğiz. Turnuvayı uluslararası boyuta taşımayı amaçlıyoruz. Bu turnuvaya katılan 80 sporcudan 15'inin Emniyet Spor Kulübü'nün lisanslı boksörleridir. Turnuvaya katılan sporcularımızın çoğu, sokakta çalışan çocuklardan oluşmaktadır. Bu çocuklarımız spor yaparak ruhlarını, beyinlerini eğitiyorlar, hem de boş zamanlarını değerlendiriyorlar. Bugünkü turnuvada bir kez daha gördük ki çocuklarımızın başarılı olmasında sporun önemli yeri var" dedi. 

Van'da son günlerde yaşanan olaylara da değinen İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, "Kentte son günlerde çocukların ön saflarda olduğu olaylar yaşadık. Olaylara karışanlar arasında lisanslı sporcunun bulunmaması bizi sevindirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,'Ben sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünün unutmamalıyız. Spor, gençlerimizin vücutlarını eğitip, çevikliklerini korumalarına yardımcı olurken, aynı zamanda ahlaklı olmalarını da sağlıyor. Boks müsabakalarını asla bir kavga olarak düşünmemeliyiz. Çünkü gençlerimiz ringde rakip, ama dışarıda dosttur. Biz de gençlerimize bunu aşılamaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da kentte sporla uğraşan 15 bin sporcunun bulunduğunu ve lisanslı sporculardan hiçbirinin herhangi bir olaya karıştığına rastlanmadığını bildirerek, ''Herkesin spor için bir şeyler yapması gerekiyor. Çünkü bu kentin 240 bin genci var ve bir proje hazırlanırken ilk sırayı gençlerimizin alması gerekmektedir'' diye konuştu. Turnuvanın ardından sporculara çeşitli hediyeler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 14:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?