2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da bombalı araç süphesi

Van'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan şüpheli minibüs, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bütün illere gönderilen 2 bomba yüklü minibüsten biri olma şüphesi üzerine ekiplerini alarma geçirdi.


Alınan bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Şabaniye Mahallesi'nde meydana geldi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin mahallede rutin kontrollerini yaptığı sırada şüphe üzerine B.Y. yönetimindeki 27 TE 376 plakalı minibüse 'dur' ihtarı yapıldı.

Polisin ihtarına uymayarak olay yerinden kaçarak kayıplara karışan araç, ekipleri harekete geçirdi. Minibüsü takip etmeye başlayan ekipler, minibüsün Türkiye genelinde aranan iki bombalı araçtan biri olması ihtimali üzerine bölgeye takviye ekip istedi. Van Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nin telsiz anonsunun ardından kısa sürede bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi şüpheli minibüsü aramaya başladı.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerini taşıyan polis aracının, takip esnasında ara sokaklarda karşı istikametten gelen ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kaza yapan araçtan inen polisler, yaya olarak takibe devam etti. Minibüs sürücü B.Y., evinin önüne park ettiği aracını başka bir araç ile kamufle ederek, olay yerinden yaya olarak kaçtı.


Ekiplerin ısrarlı takibi sonucunda park halinde bulunan minibüsün etrafında geniş güvenlik önlemi alındıktan sonra, bomba imha uzmanlarına haber verildi. 'Leyd' isimli bomba detektör köpeği yardımıyla bomba imha uzmanlarının yaptığı detaylı incelemede olumsuz bir duruma rastlanmadı. Bomba imha uzmanlarının ardından araçta, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de incelemelerini tamamladı. Yapılan inceme sonucu olumsuz bir duruma rastlanılmaması polise rahat bir nefes aldırdı.

Bulunduğu yerde ilk incelemesi tamamlanan minibüs, daha sonra detaylı kontrol için çekici ile polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri, olay yerinde bulunan B.Y.'nin ağabeyi H.Y.'nin ifadesine başvurmak üzere gözaltına alırken, firarda olan şahsın ehliyetsiz olduğu için kaçtığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 09:46:23
Güncelleme :23 Ağustos 2008 Cumartesi 10:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?