3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da carşaf açılımına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çarşaflı kadınlara rozet takma çalışmaları sürerken, Vanlı vatandaşlar bunun oy avcılığı olduğunu savundu. 

Yerel seçimlere 3 ay gibi kısa bir süre kalırken, siyasi partilerin çalışmaları aralıksız devam ediyor. CHP'nin çarşaflı kadınlara yönelik rozet takma çalışması gündemdeki yerini korurken, sokaktaki vatandaş ise uygulamaya tepki gösterdi. 

Partinin çarşaf samimiyetine inanmadıklarını ifade eden Vanlı vatandaşlar bunun oy avcılığı olduğunu ifade ederken, CHP'ye bu konuda kesinlikle inanmadıklarını kaydetti. 

CHP'nin 6 ay önce başörtüsünü Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi ile gerçek yüzünün iyice ortaya çıktığını savunan vatandaşlardan Mahmut Gedik, Muzaffer Diler ve Bülent Beyba, "CHP'nin bu çalışması kesinlikle bir oy kapma avcılığıdır. Böyle yaparak oy alacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar. Çünkü biz CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne giderken bu konudaki samimiyetini net olarak gördük. Böylesi bir girişim, yerel seçimlere yönelik bir çalışmadır. Ama önceki dönemlerde olduğu gibi yine umduklarını bulamayacaklardır. Türkiye'de yaşayan her vatandaş bunun oy kapmaya yönelik olduğunu bilmektedir ve bu konuda CHP'ye inanmamaktadır. Burası Doğu Anadolu Bölgesi. CHP kesinlikle bu bölgede bitmiştir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 12:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?