5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da CHP'ye siyah çelenk

VAN'DA CHP'YE SİYAH ÇELENK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim olayları ile ilgili sözlerini protesto eden Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Örgütü, CHP İl binası önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 10 Kasım'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Genel Kurulu'ndaki Dersim olayları ile ilgili sözleri Van'da DTP'lilerce protesto edildi. Aralarında DTP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu kalabalık bir grup ellerinde siyah çelenkle Cumhuriyet Caddesi'nden yürüyerek CHP İl Başkanlığı önüne geldi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sırasında 'Onursuz Öymen', 'Faşist CHP' sloganları atan grup elindeki siyah çelengi parti binasının önüne bıraktı.

Burada grup adına bir basın açıklaması yapan DTP İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Ömer Ertaş, Onur Öymen'in sözlerinin utanç verici olduğunu söyledi.

Açıklama sırasında yuh çeken ve 'Baykal istifa' sloganları atan kalabalıktan bir kişi, CHP İl Başkanlığı'nın camına yumurta attı. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

VAN'DA CHP'YE SİYAH ÇELENK
VAN'DA CHP'YE SİYAH ÇELENK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 18:11:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 21:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?