7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 81. yıl dönümü Van’da coşkuyla kutlanıyor. Van’da törenler Van Valisi Niyazi Tanılır’ın makamında askeri ve sivil erkanın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Van Valiliği önündeki törenler Vali Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün kortej arabasına binerek askeri birliklerin, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Van Valisi Niyazi Tanılır, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin protokole çiçek vermesinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor ekipleri gösteri yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Cumhuriyet" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törenler öğrenciler, askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

Cumhuriyet’in 81. yıl dönümü kutlamaları bugün saat 13.30 sıralarında Van Valiliği önünde Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu halk konseri, akşam saat 19.30’da yine aynı yerde havai fişek gösterisinin ardından, Van Valisi Niyazi Tanılır’ın Urartu Oteli’nde vereceği resepsiyonla devam edecek.

van
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 15:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?