7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da dayak korkusu 3 genç kızı intihara sürükledi

Van'da, eve dönmek için geciken 3 genç kız, ailelerinden dayak yiyecekleri korkusuyla dedelerinin evine sığındılar. Genç kızlar ailelerine teslim edildiğinde de yine dayak yiyeceklerinden korkarak bu defa çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulundular.
Alınan bilgilere göre, 3 gün önce Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Güneş Sokak 6 numarada ikamet eden Sercan ve Bircan İnci (17) ile halalarının kızı Aygül Ayça (14) birlikte çarşıya çıktılar. Eve dönmekte geciken genç kızlar, ailelerinin kendilerini dövmesinden korkarak Saray İlçesi'nde bulunan dedelerinin evine sığındılar. Akşam kızlarının eve gelmediğini gören aileleri ise karakola giderek kızlarının kaybolduğunu bildirdiler. Daha sonra dedeleri tarafından Van'a getirilen kızlar, aileleri ile birlikte karakola gittiler. Karakolda gerekli işlemler yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilen kızlar, yine dayak korkusuyla kendilerini evlerinin banyosuna kilitleyerek çamaşır suyu içmek suretiyle intihar girişiminde bulundular.
3 gen kız, bir süre sonra midelerinin yanması üzerine bağırarak ev halkında yardım istedi.
Aileleri tarafından Van Devlet Hastanesi'ne götürülen genç kızlar, hayati tehlike kaydıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiler. Burada mideleri yıkanan kızların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 16:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?