2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da doğalgaz çalışmaları

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, önümüzdeki ay doğalgaz hatlarının şehir merkezine döşenmeye başlanacağını açıkladı.

Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsü'nde hatların döşendiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan'la görüştüğünü, bir kaç gün içerisinde doğalgazın kullanıma açılacağının kendisine bildirildiğini ifade eden Başkan Yenigün, Nisan 2008 ayında ise şehir merkezinde çalışmaların başlayacağını kaydetti. Tüm kenttin kazılması ve boruların döşenmesinin çalışmaları ve hizmetleri büyük bir oranda etkileyeceğini anlatan Yenigün, "Belki bir süre sıkıntı çekeceğiz. Kentin dört bir tarafı kazılacak ,çok kötü bir görüntü ortaya çıkacaktır. Zaman zaman hizmet vermekte sıkıntılar yaşayacağız. Ama boruların döşenme işi bittikten sonra şehrimizde önemli bir adım atıldığı gibi büyük oranda rahata kavuşmuş olacağız. İlimizde ilk hat döşenme çalışmaları İskele Caddesi'nde start alacaktır. Tüm bunlar bittiğinde ise tertemiz bir Van' ortaya çıkacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 18:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SONGÜL ÇİDAL AKSU IP: 88.230.212.xxx Tarih : 15.03.2008 16:41:18

Ben vanlıyım ama ankarada yaşıyorum güzel vanıma güzel ve temiz olan herşey layıktır doğalgazı vana gelmesiyle cok büyük bir sıkıtının ortadan kalkacağına inanıyorum herşey gönünüzce olsun slm ve saygılar