4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Van'da Ege rüzgarı

Ortaöğretim kurumları Türkiye Geleneksel Halk Oyunları Final yarışmaları Van’da yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından 2004-2005 eğitim-öğretim yılı faaliyetleri arasında düzenlenen ortaöğretim Türkiye Geleneksel Halk Oyunları Finali, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlyas Türetken Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve açılış konuşmalarının ardından Bayburt, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Sivas, Batman, Erzurum, Denizli, Tekirdağ, Aydın, Ağrı, Edirne, Ordu ve İzmir illerinden yarışmaya katılan ekipler sahneye çıkmadan önce slayt gösterisi ile geldikleri ilin tanıtımı yapıldı.

14 ekibin katıldığı final müsabakalarına efeler damgasını vururken, çekişmeli geçen final sonrası 90.80 puan alarak Türkiye Geleneksel Halk Oyunları finalinde İzmir Konak Atatürk Lisesi birinciliği kazanırken, ikinciliği 90. 40 puanla Aydın Efeler Lisesi ve üçüncülüğü ise 90.00 puanla Denizli Ticaret ve Anadolu Ticaret Lisesi elde etti.

Final müsabakaları sonrası ödüllerini alan halk oyunları ekipleri, birinci olan İzmir Konak Atatürk Lisesi sevinçlerini birbirlerine sarılalar kutladılar. Yarışmaya Ordu’dan katılan Fatih Lisesi’nin bayan davulcusu, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Saat 22.00’de başlayan final yarışmaları 00.30 sıralarında sona erdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 17:10:35
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 13:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?