2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da Erdoğan heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan AK Parti Van İl Başkanlığı kongresi için hazırlıklar sürüyor.

Kongrenin yapılacağı stadyum süslenmeye başlanırken, tribünlerin yaşanan depremden dolayı güvenli olup olmadığının belirlenmesi için de farklı noktalardan karot numuneleri alınarak incelenmeye gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13 Temmuz günü AK Parti Van İl Kongresi’ne katılmak üzere Van'a geliyor. Başbakan Erdoğan'ın gelişi öncesi hazırlıklar günler öncesinde başlarken, kongrenin yapılacağı Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda ise güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Stadın bazı yerlerine kameralar takılırken, davetlilerin giriş çıkış yapacağı kapıların kontrolleri de başbakanlık korumalarının gözetiminde yapıldı.

Titizlikle hazırlanan pankartlar ve afişler Edremit Belediyesi'ne ait itfaiye aracıyla stada asılıyor. Hazırlıklar bitme aşamasına gelirken, kongrenin yapılacağı stadın tribünlerinin depremde hasar görüp görmediği ve sağlam olup olmadığı ise bir kez daha kontrol edildi. Tribünleri taşıyan kolonlardan birçok karot numuneleri incelemeye gönderildi. Karotlardan çıkacak sonuca gören tribünlerin kullanılıp kullanılmayacağına karar verilecek.

Bu arada çalışmaları Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve Başbakanlık korumaları da yerinde inceledi. AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van'daki spor salonlarının depremde hasar gördüğünü ve bundan dolayı kongreyi sahada yapacaklarını belirtti. Gerekli bütün tedbirleri aldıklarını ifade eden Aras, katılımın çok yoğun olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?