3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da ev yangını

Van'da dün akşam bir evde çıkan yangın mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşatırken, itfaiyenin erken müdahalesi olası bir faciayı önledi.

Yangın esnasında bir kişi dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, olay Cevdetpaşa Mahallesi Nalbantoğlu Sokak'ta bulunan M. Selim Ertaş isimli vatandaşın evinde meydana geldi.

Akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı evin mutfak kısmında dumanın çıkması üzerine itfaiyeye haber verildi. İtfaiye ekipleri bölgeye gelinceye kadar ahşap olan tavan yanmaya başladı. Ekiplerin müdahale ettiği yangın büyüyünce bölgeye ikinci bir araç sevk edildi. İki araçla yangına müdahale edilirken, bir taraftan da içeride bulunan tüplerin dışarı çıkarılma çalışmaları yapıldı.

Tüplerin dışarı çıkarılmasıyla mahalle sakinleri derin bir nefes alırken, yangın yaklaşık 1 saatlik bir çalışmanın sonunda kontrol altına alınırken söndürüldü.

Yangına ilk müdahaleyi yapan ve ismi alınamayan ev sahibinin oğlu dumandan zehirlince olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Şahıs, hastanede yapılan tedavinin ardından taburcu olurken, olayla ilgili soruşturmanın ise başlatıldığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?