3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da evlat edinme talebi yok

Van Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Ertosun, buluntu bebek sayısının az olduğu kentte, evlat edinmeye yönelik talebin ise olmadığını ifade ederek, 16 çocuğun da 2007 yılında koruma altına alındığını söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde evlat edinmeye yönelik talebin düşük olduğu bildirildi. Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hüseyin Ertosun, Van'da genellikle çok çocuklu aile yapısının hakim olduğunu, evlat edinmeye yönelik talebin ise olmadığını belirtti. Geleneksel değerler ve Doğu insanının yapısının bunu kabul etmediğini ifade eden Ertosun, bölgede böyle bir olgunun hakim olmadığını anlattı.

Ertosun, "Geleneksel nedenlerle çok çocuklu aile ortamına yabancı bir çocuğun katılmasına bölgede sıcak bakılmıyor. Bir çok şehirde aileler yıllarca sırada beklerken, bölgemizde evlat edinmeye yönelik müracaat bulunmamaktadır. İlimizde geçmiş yıllar dahil olmak üzere bu yönde istek olmamıştır. İlde evlat edinmek isteyen aileler mutlaka vardır. Fakat bu ailelerimiz belki de diğer illerden evlat edinmek istiyorlardır" dedi.

Öte yandan 2007 yılı boyunca 16 çocuğun koruma altına alındığını da dile getiren Hüseyin Ertosun, bir takım sebeplerden dolayı bu çocukların ortaya kaldığını, devletin sıcak elinin kendilerine uzandığını belirterek "Buluntu bebek ve ortadan kalan çocukları genellikle diğer illere gönderiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 15:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
perihan yaman IP: 84.198.160.xxx Tarih : 19.02.2008 02:43:55

buyuk sehirlerde insanlar yillarca sirada bekliyorlar,o kadar bekleyeceklerine degisik yerlere muraacaat etmeyi deneseler diyorum,ayrica evlat edinmek isteyen insanlara cok fazla prosedur uygulaniyormus gibi geldi bana,muraacaat etmeyi dusunuyorum ama bosuna caba olacagini dusunuyorum,evli degilim ama yasim evlat almaya musaait,yinede bayagi bir zorlanacagimi dusunuyorum,biraz daha kolaylastirilsa bu evlat edindirme olayi,hic degilse zavalli yavrucuklar sicak bir yuvada buyumus olurlar.