3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'da flamenko rüzgarı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) bünyesindeki Van AB Bilgi Bürosu tarafından, 2008 Avrupa Kültürler Arası Diyalog Yılı kapsamında, İspanyol ve Türk gruplarının buluştuğu bir 'Flamenko Dans Gösterisi' düzenlendi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsü'ndeki Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen dans gösterisine VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Van AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Kerem Oruç, VATSO çalışanları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar izledi.

İspanyol dansçı David Perez ile Grubu ve Mavi Siyah Flamenko Topluluğu, sahneledikleri dans gösteri ile Vanlılara unutulmaz bir gece yaşattılar. Kentte ilk kez düzenlenen flamenko dans gösterisine gelen izleyiciler, gösteri sonunda dansçıları alkış yağmuruna tuttular.

Böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekteki amaçlarının Van'da her türlü sanatsal etkinliklerin olabileceğini göstermek olduğunu söyleyen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu "Ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalarla kentimizde önemli bir yeri olan odamız, kültürel etkinlikler çerçevesinde de en iyisini yapmanın gayreti içindedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?