7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da gergin yürüyüş

VAN'DA GERGİN YÜRÜYÜŞ

Demokratik Özgür Kadın Hareketi öncülüğünde kadınlardan oluşan bir grup, son günlerde Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaşanan tecavüz olaylarına tepki göstermek üzere def çalarak bir yürüyüş gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Sanat Sokağı yerine Şehir Parkı'nda yapmak isteyen grup, polisin izin vermemesi üzerine bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Aralarında Bağımsız Demokratik Toplum Partisi (BDP) Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın da bulunduğu bir grup kadın, Grup Mavi Plaza önünden çıkarak def eşliğinde yürüyerek Soydan Kavşağı'na geldi. Polis, Soydan Kavşağı'nda geniş güvenlik önlemi alırken, grup ise basın açıklamasını Şehir Parkı'nda yapmak istedi. Polisin açıklamayı Sanat Sokağı'nda yapmalarını istemesi üzerine grup tepki göstererek oturma eylemi yaptı. Polis ve grup arasında yapılan görüşmeler sonuç vermeyince oturma eylemi devam etti.

Polis ısrarlı olunca grup bulunduğu yerde basın açıklamasını yaptı. Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağılmaya başlayınca atılan pankart sopaları gergin anlar yaşanmasına neden oldu. Bir kişi gözaltına alınmak istenince ortalık bir anda gerginleşti. Polis ve partililerin araya girmesiyle gerginlik kısa sürede sona erdi. BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ise megafon ile grubun dağılmasını istedi. Gözaltına alınmak istenen şahıs bırakılınca grup sessiz bir şekilde dağıldı.

VAN'DA GERGİN YÜRÜYÜŞ
VAN'DA GERGİN YÜRÜYÜŞ
VAN'DA GERGİN YÜRÜYÜŞ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 20:09:02
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?