5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da 'güzergah' gerginliği

VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ

Van'ın Şemsibey Mahallesi sakinleri, dolmuş hattında yaşanan soruna yetkililerin el atmalarını istediler.

Geçtiğimiz günlerde Şemsibey Mahallesi'nde çıkan kavga sonucu 3 kişinin yaralanması sonrası mahalle sakinleri tedirgin.

Yetkilileri bir an evvel sorunlarını çözmeye davet eden mahalle sakinler, kendi minibüslerinden başka araçları mahallelerine sokmayacaklarını söylediler. Şemsibey Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İshak Aydoğmuş, yıllardan beri buranın taşımacılığını kendilerinin yaptığını, ancak mahallelerinin nüfusunun artmasından dolayı başka minibüslerin de geldiğini söyledi.

Burası mahalle olmadan ve az nüfuslu olduğu dönemde kampus arabaları ile şehre gidip geldiklerini ifade eden Aydoğmuş, "Mahalle sakinleri kampus minibüsleri ile şehir merkezine gidip geliyordu. Onlarda vatandaşın malzemesini yola atarak gidiyorlardı. Defalarca yetkililere başvurduk, ama bize kulak asan olmadı. Bizde daha sonra kendi aramazında iki minibüs alarak yolcu taşımaya başladık. Mahalle kalabalıklaştıktan sonra minibüsleri çoğaltarak bugün 25 taneye çıkardık. Tabi ki mahallede büyüdü ve resmi olmayan rakamlarla yaklaşık 13 bin nüfusu var. Yıllardır 3 kilometre ilerimizde olan Kalecik köyü sürücüleri buraya göz dikmeye başladı. Defalarca uyardık 'Siz köyünüzde biz de mahallemizde çalışalım' diye ama bizi dinlemediler. Yetkililere bu konuda olay çıkacak diye bilgi verdik, ilgilenen olmadı. En son geçen hafta içi araçlarımızın önü kesilerek 3 arkadaşımız darptan dolayı yaralandı ve biri halen Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altındadır. Valinin talimatıyla kimse çalışmasın demesine rağmen halen bu arkadaşlar çalışıyorlar. Biz yetkililerden şunu istiyoruz. Bir an evvel olaylar büyümeden, birileri ölmeden bu soruna bir çözüm getirsinler. Halk sabah gelip akşama kadar burada nöbet tutuyor. Şu an buranın güzergahı resmi olmamasına rağmen biz burada 2 kooperatif kurduk. Şu an güzergah talebinde bulunduk. İl Trafik Komisyonu'nun haberi var" dedi.

Şemsibey Mahalle Muhtarı Nadir Aydoğmuş ise, muhtar olarak mahallerinde hiçbir zaman tahrikin, huzursuzluğun olmasını istemediklerini söyledi. Bu güzergahla ilgili defalarca yetkililerle görüştüğünü ifade eden Aydoğmuş, "Halen bir sonuca varılmadı. En son arkadaşlara dedim ki sorun çıkmaması için bir süreliğine araçlarınızı durdurun. Sağ olsun arkadaşlarda beni dinleyip araçlarını çıkarmadı. Geçen hafta bazı arkadaşlar araçlarını çalıştırmaya başladığı sıra karşı taraf baskın yaparak yaklaşık 20-30 kişi, 3 arkadaşımızı döverek yaraladılar. Bu da yetmezmiş gibi buralara baskın yaptılar, güvenlik güçleri olmasaydı belki şu anda buralarda farklı farklı şeyler olurdu. Karşı çıkmama rağmen yinede baş edemiyorum. Artık mahalleli beni dinlemeyeceklerini söylüyorlar. 'Artık araçlarımızı çıkarıp bizden başkada hiçbir araç bu mahalleye giremeyecek' diyorlar. Bugün söylediklerine göre yetkililer gelerek sorunu çözecekler. İnşallah iyi bir çözüm olur, ne karşı taraf ne de bu taraf mağdur olsun. Buradaki halk her biri ayrı ayrı yerlerden gelerek bir ekmeğe muhtaç insanlardır. Ağızlarındaki lokmayı alarak başkalarına vermesinler. Benim talebim, yetkililer bir an önce bu sorunu çözsün" dedi.

VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 17:55:02
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 18:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?