2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da hac ve umre çalışmaları

Van Müftüsü Osman Artan, bu yıl kutsal topraklara 586 hacı adayının gideceğini ifade ederek, ek kontenjanın verilmesiyle birlikte bu sayının artacağını söyledi.

Van'dan kutsal topraklara gitmek için il ve ilçe müftülüklerine ön kayıt yaptırdıktan sonra Ankara'da yapılan kura çekilirken, hacı adayları için ek kontenjan beklendiği belirtildi.

Van Müftüsü Osman Artan, 8 Mart 2008 tarihinde başlayan kayıtların 28 Mart 2008 tarihi itibariyle sona erdiğini belirtti. Bunun akabinde Ankara'da yapılan kura sonucu Van'da 586 kişinin seçildiğini vurgulayan Artan, verilecek olan ek kontenjanı beklediklerini ifade etti. Belirlenen hacı adaylarından 356 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla gitmek için müracaatta bulunduğunu dile getiren Artan, 230 kişinin ise seyahat acenteleriyle gideceğini söyledi. Artan, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel tur şirketlerin organizasyonu ile bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik düzenlenen uygulamalı eğitimlerimiz sürmektedir. Hacı adaylarına uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verdiğimiz gibi neler yapmaları konularında da uyarılarda bulunuyoruz" dedi.

Müftü Osman Artan, Umre'ye gitmek isteyenlerin de verilen sürede kayıt yapmaları gerektiğini belirterek, şuana kadar 350 kişinin kayıt yaptırdığını söyledi. Artan, "Bu yıl müracaat eden 350 kişiden çoğu Umre ziyaretini gerçekleştirdi. 11 Ağustos 2008 tarihine kadar devam edecek olan kayıtlar için vatandaşlarımızın gerekli müracaatları yapması gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 18:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?