2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'da hakim ve savcı atamaları

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) adli yargı yaz dönemi kararnamesiyle Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan 7 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

Hazırladığı Şemdinli İddianamesi'nden dolayı (HSYK) tarafından görevden alınan Ferhat Sarıkaya'nın yerine geçen yıl atanan Akın Karakaş Çankırı Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı'nın görev yeri değişmez iken, C.Savcısı Metin Dikeç Adana'ya, Hakim Yusuf Yılmaz Bergama'ya, Hakim Erkan Sarıçam Ümraniye'ye, Hakim Şener Yıldırım Çeşme'ye, Hakim Rükiye Karakaş Çankırı'ya ve Hakim Cihan Kahraman ise Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne atandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan boşalan hakim ve savcıların yerlerine ise Seydişehir Cumhuriyet Savcısı Atilla Arıkan, Bigadiç Hakimi Onur Teker, Sarıgöl Savcısı Mehmet Nadir Yağcı, Gümüşhane Savcısı Arif Kulaç, Şarkışla Savcısı Resul Köse, Karahisar Hakimi Hatice Öztürk Köse ve Kadıhan Hakimi Mehmet Alpir Bostancı atandılar.

Van'ın Başkale, Saray, Çatak, Bahçesaray Gevaş ve Gürpınar Cumhuriyet savcılarının da yerleri değişti.

Van İl İdare Mahkemesi'nden, Van 2. İdare Mahkemesi'ne dönüştürülen mahkemenin başkanlığına Mersin Vergi Hakimliği'nden Mahmut Şahin ve aynı yerden Rabia Şahin ise üye olarak atandı.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, ataması yapılan hakim ve savcılara yüksek kurulun atama kararlarının tebliğ formları Adalet Bakanlığı'nca Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ve kendilerine tebliğ edildikten sonra yeni görev yerlerine gitmek üzere ayrılacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 12:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?