5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da hırsızlık olayı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay önce çalınan bilgisayarı yapılan çalışmalar neticesinde bulunarak sahibine teslim etti.


Edinilen bilgiye göre, 28 Ocak 2009 günü Selimbey Mahallesi'nde yaşayan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı'nın (SYDV) yardımları ile hayatını sürdüren 3 çocuk annesi P.Ö.'ye Deniz Feneri Derneği tarafından hediye edilen bilgisayar kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Olayı polise bildirmesi üzerine kısa sürede eve giden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından çalışmalarına başladı. Aradan 3 ay geçmesine rağmen çalışmalarını sürdüren Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bilgisayarın P.Ö.'nün amcasının oğlu olan F.Ö. (19) ve arkadaşı H.B. tarafından çalındığını tespit etti.

Firari olan faillerin bulunmasına yönelik çalışmalarını sürdüren ekipler, bir taraftan da bilgisayarın nerede olduğu yönünde araştırma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında bilgisayarın Eminpaşa Mahallesi'nde ikamet eden H.K. isimli şahsa 430 TL'ye satıldığı bilgisine ulaştı.

Bu bilgiler doğrultusunda H.K.'nın evine giden ekipler, yaptıkları incelemede bilgisayarın P.Ö.'ye ait olduğunu tespit etti. El konulan bilgisayar sahibi P.Ö.'ye teslim edilmek üzere Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilirken, firari olan F.Ö. ve H.B.'nin aranma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?